Dit is de nieuwe BMW M5 (2011)

De officiële foto's van de nieuwe BMW zijn gelekt. En neem dat maar letterlijk want we kregen niet minder dan veertig foto's in onze mailbox geduwd. Daarmee is de M5 helemaal gekend, nog voor zijn officiële bekendmaking volgende week. De nieuwe fünfer krijgt zoals verwacht een TwinPower V8 onder de kap met 560 pk en 680 Nm koppel. Dat blok, gekoppeld aan een zeventraps DCT automaat, trekt de sprint naar 100 km/u in 4,4 seconden, de sprint naar 200 km/u duurt 13 seconden.

BMW zou trouwens nog aan het testen zijn met een manuele versnellingsbak, dus liefhebbers van 'the real stuff' zouden ook nog eens gediend kunnen worden. De topsnelheid van de M5 ligt zoals steeds op 250 km/u en kan zoals steeds, mits een financiële toelage, door BMW worden opgerikt tot 305 km/u.

Optisch hebben deze nieuwe foto's weinig verrassends. We merken de vier uitlaatpijpen op, nieuwe sideskirts, een nieuw setje bumpers, een vleugeltje, de typische M-rasters langszij en 20 inchers. We merken ook gekleurde remschijven op.

Technisch krijgt de M5 een nieuw differentieel mee, eentje met torque vectoring, die de rij-eigenschappen aanzienlijk zouden moeten verbeteren. Verder zien we ook Start/Stop verschijnen in de supercar, gevolg is dat hij gemiddeld 9,9 liter zou slurpen. Over een prijs is er weinig gezegd, maar men gokt op ongeveer 100.000 euro.

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités