Facelift Toyota Auris: geen lelijk eendje meer (2015)

toyota-auris-facelift-2015_02

Een Auris Touring Sports hybride is eigenlijk alle auto dat je ooit zal nodig hebben. Alleen is de styling zo overdreven generisch. Toyota vond het dus tijd om daar iets aan te doen, met deze - letterlijke - facelift tot gevolg. Het lelijke eendje werd zowaar een mooi zwaan.

Een zwaan die missverkiezingen wint ga je ons nog steeds niet horen zeggen, maar het moet gezegd worden; de facelift staat hem goed. Weg is het zoals kaarsvet uitgelopen smoelwerk. In de plaats zien we scherp uitgesneden koplampen waaruit een wederom scherpe grille komt gelopen. Ook de onderkant is dag en nacht verschil. Er zit zowaar vorm in de Auris! Een beeld van de achterkant gaf Toyota ons nog niet, maar verwacht daar gelijkaardige aanpassingen.

Binnenin gaat het er iets conservatiever aan toe. Het afschuwelijk digitale klokje vanuit de jaren 90 is nog steeds van de partij, maar verdwijnt rechts van het iets beter ingewerkt navigatiesysteem. Daardoor kan de sierstrook bovenop het dashboard helemaal doorlopen tot de rechterkant. De ventilatiemonden aan de uiterste kanten zijn ook aangepakt. Weg zijn de plastic-ogende lelijkerds, in de plaats krijg je chiquer ogende units. In het algemeen oogt het dashboard een stuk kwalitatiever.

toyota-auris-facelift-2015

Motorisch maakt Toyota gewag van nieuwe en verbeterde benzine- en dieselmotoren die naast de hybrideversie zullen zitten. Wij onthouden daar vooral uit dat die hybride dus waarschijnlijk geen motorische aanpassingen krijgt. Ietwat spijtig. Volgende week maakt de frisse Auris zijn debuut op het autosalon van Genève. Om dan niet veel later bij de dealers te staan.

toyota-auris-facelift-2015

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités