Greuntesop 22:01
Portrait de Greuntesop

Automaat for sure. Ben 12 jaar geleden overgeschakeld, een Audi A3 DSG6, een bmw 3 en nu een Mercedes E. Geen een was irritant, maar de sturing in de BMW was het beste, ik kan me zelfs niet herinneren of er peddels aan het stuur stonden.

Die peddels zijn ook maar een gimmick geworden.. in de A3 had je nog een referentiepunt omdat er maar 6 versnellingen waren, dus als je bv op de autostrade reed en wou 'klaarzetten' om in te halen wist je of je dan 1 of 2 keer omlaag moest. Nu met 9 versnellingen trek je je kapot aan '-' om dan nog te merken als je gas geeft dat je vast staat in 6 of 7. Dat kan ie veel beter zelf doen :-)

De enige keren dat ik moet ingrijpen is als je op zeer steile smalle bergwegen zit waar in normale modus ie soms te snel omhoog wilt, dus dan moet je wel naar een sport stand of manuele stand overschakelen. Maar ook daar merk je meteen hoe ie meteen begint mee te helpen met motorrem enz.

Elke keer als ik terug in een manuele stap ben ik verrast hoe gemakkelijk dat dat nog gaat, voel me 10 minuten 'alpha' omdat ik één ben met de machine, 10 minuten later is het nieuwe er al vanaf, nog wat later merk ik op dat dat ding veel meer verbruikt dan mijne automaat en dan is de beslissing gemaakt: nooit meer manueel. :-)

Wie kan er trouwens iets tegen hebben op zo een cool hendeltje aan het stuur om vooruit of achteruit te gaan... ;-)

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités