GLENN 09:14
Portrait de GLENN

Dat is toch de bedoeling om de waterstof op basis van hernieuwbare energie te produceren. Het probleem is als we massaal elektrificeren we veel hernieuwbare stroom gaan nodig hebben waarbij de productie niet overeenkomt met de vraag. Vandaar dat zelfs in Europa er nu projecten worden opgezet om hernieuwbare energiebronnen (vooral grote offshore windparken) te koppelen aan waterstof hubs zodat je energie kan opslaan en transporteren. We gaan sowieso groene waterstof nodig hebben voor industriële toepassingen en (groot) transport om zo snel mogelijk van de fossiele brandstoffen af te geraken.

Vandaar dat ik het geen slecht idee vind om in te zetten op verschillende technologieën die elkaar kunnen aanvullen. En als in bepaalde situaties het praktischer is om waterstof in een verbrandingsmotor te gebruiken dan moet dat kunnen lijkt me. Enkel op batterij technologie inzetten lijkt me niet realistisch wegens de enorme hoeveelheid grondstoffen die we ervoor nodig gaan hebben. Zoals je zelf aanhaalt is dat momenteel (nog) niet duurzaam.

Dit is ook maar mijn mening aangezien ik geen glazen bol heb. Had ik die wel gehad zat ik al lang ergens onder een palmboom te rentenieren ;-)

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités