Audi toont nieuwe A3

Audi wil ons nog wat nieuwsgieriger maken naar de nieuwe A3 en presenteert daarom drie schetsen van dit nieuwe model. Deze tekeningen tonen ons heel duidelijk hoe dit verkoopskanon er in de toekomst zal gaan uitzien. Wat vooral opvalt is dat het model iets hoekiger wordt dan de huidge A3. Eén van de drie tekeningen is er één van het interieur. Hier geen al te grote verrassingen.

Geheel in lijn met andere recente modellen zal het interieur van de A3 ook voorzien worden van strakke lijnen en high-tech voorziening zoals een extra groot scherm voor het MMI infotainment systeem.

Naast de 3-deurs kunnen we dus ook een sedan en 5-deurs variant verwachten. De sedan zal in eerste instantie voornamelijk verkocht worden op de Amerikaanse en Chinese markt, maar zal daarna ook in Europa in de showroom te vinden zijn. Het model heeft een 35mm langere wielbasis dan de 3-deurs, is iets hoger en breder en valt qua afmetingen te vergelijken met de allereerste A4 berline.

Onder de motorkap van die nieuwe A3 zullen veel verschillende motorisaties worden aangeboden. Het gewoonlijke aanbod in diesel en benzine is ondertussen wel algemeen bekend. Daaraan zal ongetwijfeld nog hybride variant enworden toegevoegd. Daaronder verstaan we een 'gewone' hybrid en een plug-in hybrid als ook een volledig elektrische variant.

De officiële productieversie van de 3-deurs zal normaal gezien worden voorgesteld op het autosalon van Genève van volgend jaar. De 5-deurs, sedan en cabriolet volgen dan later op het jaar.

Audi A3 sedan (2012)

Audi A3 3-deurs (2012)

2012 Audi A3 interieur

via Autocar

Derniers articles publiés

Commentaires (8)

Laisser un commentaire
Techno Patat 19:34
Portrait de Techno Patat

idd, guiletta gaat niet van de plaats gestoten worden door iets met 4 ringen dat ze om de zoveel tijd faceliften! shame on you TdM :D!

ow, nee wacht, ik herken nieuwe velgen! dus toch een audi ontwerper met inspiratie??

Kenny 20:17
Portrait de Kenny

Vooral de sedan spreekt me wel aan. Mooie schetsen, maar waarschijnlijk wordt het productiemodel zodanig herwerkt dat het op een facelift van de huidige lijkt... Laten we hopen dat Audi nu eens verrassend uit de hoek komt.

Anonieme gebruiker 08:35
Portrait de Anonieme gebruiker

Is er eigenlijk iets veranderd tegenover het laatste model van 2001 ??
Ik zie enkel een iets hogere schouder- en tailelijn, maar in schetsen is dit altijd wel het geval.

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités