Lotus neemt Evora facelift mee naar Genève 2015

lotus-evora-2

De CEO van Lotus Jean-Marc Gales heeft bevestigd dat ze de facelift van de Evora zullen voorstellen op het autosalon van Genève in 2015.

De Evora, een 2+2 coupé met middenmotor, krijgt volgend jaar zijn eerste facelift. Volgens de CEO zal die enkele stevige wijzigingen krijgen, zowel interieur als exterieur. Maar in tegenstelling tot wat de Duitse automerken onder een facelift begrijpen, zal de Britse constructeur ook enkele technische zaken aanpakken. Zo zal de nieuwe Evora 15% krachtiger en lichter zijn. Volgens Lotus zal die kunnen concurreren met de betere Porsches. Later zal er ook een lighweight Cup variant komen die nog lichter en nog krachtiger zal zijn.

Een jaar later, in 2016, zal de nieuwe Exige voorgesteld worden. Ook die moet meer power krijgen maar vooral lichter worden. Daar aan toe voegt Jean-Marc Gales de komst van een nieuw model dat een vervolg wordt op de 2-Eleven... daar kijken we echt naar uit.

Helemaal nieuw zullen de wagens nooit zijn, daar hebben ze bij Lotus nog geen geld voor. “We won’t have the funds to build all-new cars in the next few years. In any case our existing platforms have plenty of potential.” aldus Gales.

Lotus zal dit jaar 2.000 wagens gebouwd te hebben. Lotus gelooft er wel in om ooit haar maximale capaciteit van 10.000 wagens per jaar te kunnen benutten.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités