Volkswagen lanceert app voor R-modellen

raceapp-vw1

Als het van Volkswagen afhangt is het vanaf nu gedaan met straffe cafépraat over je laatste uitspattingen met je snelle Golf. Ze lanceren namelijk een app waarmee je op je telefoon de harde waarheid kan laten zien aan je makkers. Gegarandeerd meer rubber aan het stoplicht als je het ons vraagt.

Wanneer je 300 pk onder de motorkap hebt is de verleiding groot om bij de vrienden eens te laten vallen dat je even snel aan de 100 km/u geraakt als de fabriek opgeeft. Vaak krijg je dan ongeloofwaardige blikken toegeworpen, maar dat kan binnenkort verleden tijd zijn. Volkswagen lanceert namelijk de "RaceApp" waarmee je nu ook de feiten onder de neus van je vrienden kan duwen.

Het systeem werkt in 2 fases, namelijk met een LogBox die simpelweg in de OBD II-poort moet geplaatst worden, en de RaceApp die voor € 300 de jouwe is in de officiële Volkwagen Accessories store. De LogBox stuurt via Bluetooth de gewenste gegevens (acceleratie, gebruikt vermogen, afstand, G-krachten,....) naar je mobiel toestel, wat een extra sportief kantje aan je Volkswagen R-verhaal moet geven.

Bij Volkswagen is de app beschikbaar voor de R-modellen en het zou in de toekomst ook zijn weg moeten vinden naar andere modellen. Het Playstation gevoel is helemaal terug.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités