Porsche GT3 RS krijgt 500 pk in de koffer

porsche-911-gt3

Bij Porsche is een intern document uitgelekt met daarop zowat de volledige samenstelling van hun recentste GT3 RS-model. De 4.0 liter haalt de kaap van de 500 pk, maar er is meer.

Zoals gezegd is het document hieronder niet zo intern gebleven bij Porsche, en dat maakt dat ongeveer elk technisch detail van de nieuwe GT3 RS nu zwart op wit op papier staat.

Genoeg oomph achterin

Motorisch lopen we alvast warm van de nieuw ontwikkelde 4.0-liter 'flat-six' die 500 pk ontwikkeld bij een koppel van maximum 460 Nm. Opmerkelijk is dat deze motor exclusief zal worden aangeboden met de 7-traps PDK versnellingsbak. Het Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) systeem werkt tenslotte samen met een elektronisch gestuurd sperdifferentieel om al dit geweld netjes op de baan te krijgen.

Ook over de afmetingen zijn de gegevens bekend, en zo zal deze RS variant ongeveer 50 mm breder staan aan de voorkant en 30 mm aan de achterkant in vergelijking met de standaard GT3. Vooraan komen er 20-duims velgen met 265/35 ZR 20 banden en achteraan is dit 21-duims met 325/30 ZR 21 banden. Veel plaats dus achter deze velgen, en dat is nodig want de remmerij wordt verzorgd door 6 pots remklauwen vooraan die op een gegroefde en geventileerde 380 mm schijf staan.

Het koetswerk zelf tenslotte is gemaakt van aluminium en stalen componenten. Het kofferdeksel, achtervleugel en de kuipstoelen zijn gemaakt van versterkt carbon. Verder nog zijn de luchtinlaten van aluminium, het dak van magnesium en de zijruiten van polycarbonaat.

Er is nog niets bekend over een eventuele onthulling, maar vermits Genève al de onthulling van de Cayman GT4 met zich meebrengt zou het evengoed wachten kunnen zijn tot het salon van Frankfurt in september.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Kefkie 13:16
Portrait de Kefkie

Zal weer een feest zijn om mee te rijden.

Wel jammer van de PDK-bak.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités