Primeur: Bentley Bentayga rijdt over Knokke

bentleybentayga

Met groot lawaai aangekondigd en ondertussen bereiken steeds meer berichten ons dat Bentley het succes van haar eerste SUV niet kan volgen. Dat maakt dat de eerste exemplaren geleverd worden en daarvan hebben we een eerste exemplaar gespot op Belgische bodem.

Waar anders dan aan de Belgische badplaats Knokke kon een autospotter de Bentley Bentayga op beeld vastzetten. De SUV van een slordige 250.000 euro staat op platen van Bentley zelf, dus we vermoeden dat het om een exemplaar voor de pers gaat, of het is meneer D'Ieteren zelf die een exemplaar kocht.

Onder de kap van deze Bentayga schuilt een 6.0-liter twinturbo W12 benzine. Goed voor 608 pk en 900 Nm die via een automaat van ZF met acht trappen naar de vier wielen worden gesluisd. De sprint naar de honderd leg je daardoor met deze luxesloep af in 4,1 seconden terwijl de topsnelheid piekt op 301 km/u. Alvast genoeg oomph om te flaneren door de straten van Knokke. Het ietwat ongroene normverbruik van 12,8 l/100 km en CO2-uitstoot van 292 g/km moet je er dan wel bij nemen. Maar daarvan ligt burgemeester Lippens alles behalve wakker.

Dit exemplaar is zeldzaam maar zal niet lang uniek blijven. Er zijn nog Bentayga's onderweg naar België.

Derniers articles publiés

Commentaires (5)

Laisser un commentaire
Steven 17:51
Portrait de Steven

Zou ie al ingeschreven zijn? Er hangt een oud type nrplaat op

Carlos 06:41
Portrait de Carlos

Is eentje van 2000€ ;-)

Evo x 18:46
Portrait de Evo x

Bentley maakt mooie tijdloze wagens, ook de filosofie achter hun duurzaamheid vind 'k prachtig. Wat 'r op de tekentafel met dit model is misgelopen weet 'k niet. Let wel dat Maserati, Lamborghini en nog zo'n paar dingen uit dezelfde prijsklasse wel, voor mij persoonlijk, met pareltjes komen showen. Volvo's nieuwste is zelfs mooier. Die achterpartij kan ik ook tekenen en vooraan? Londense taxi nee? Toch kortbij ze.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités