Volvo toont eerste beelden van Volvo V90 Cross Country

volvo-v90-cross-country-05

Na een lek in de namiddag werd hij kort nadien door Volvo snel zelf voorgesteld, de nieuwe Volvo V90 Cross Country - de variant die je door de modder mag rijden.

Visueel verandert er allemaal niet zo veel. Langs buiten wat extra bumpers en plastiek, binnenin de gekende materialen van de S90 en V90 die we al kenden. Grootste verschil is de bodemvrijheid die bij deze Cross Country 57 mm hoger is, waarop het totaal op 210 mm komt.

Het motorengamma is voorlopig nog niet officieel. Verwacht wordt dat elk blok dat optioneel met vierwielaandrijving besteld kan worden, ook in het aanbod zal komen. We weten wel dat de topsnelheid van de Volvo op 240 km/u ligt, net 10 minder dan de standaard versie. De strafste variant doet de sprint in 6,3 seconden naar 100 km/u.

De eerste leveringen worden in het eerste kwartaal van 2017 verwacht.

Video:

Derniers articles publiés

Commentaires (12)

Laisser un commentaire
Wim 11:42
Portrait de Wim

ik vind hem lekker dik

Ron4u 19:16
Portrait de Ron4u

Dik is de mode!

XC 70 18:44
Portrait de XC 70

mag er zijn , wel een stuk groter dan de XC 70

Adriaan 21:27
Portrait de Adriaan

In landen waar er een massa van sneeuw uit de hemel valt kan ik mij wel een nut inbeelden van een sedan op hoge poten hoor.

Ron4u 21:56
Portrait de Ron4u

Er zijn genoeg zweedse, noorse en finse rallykampioenen geweest die aantonen dat je snel en precies kan rijden met een auto die laag op de grond ligt.
Hoe hoger van de grond dat je zwaartepunt ligt des te logger het natuurlijk rijgedrag. En dan heb je elektronica nodig om een beetje deftig te kunnen rijden maw suv-ige onzin deze trend

Adriaan 22:34
Portrait de Adriaan

Rally en dagdagelijkse sneeuwhompen moeten ontwijken lijken mij twee totaal uiteenliggende dingen ;)
Hoe lang gaat een rally auto mee? ik denk dat de eerste rally auto nog gevonden moet worden die pakweg 250.000km op de teller heeft zonder grote herstellingen...

Anon 14:32
Portrait de Anon

Voor mij blijft dit soort auto's onnozel in West Europa net zoals suvs. Je bekleed een goeie wagen met onnozel plastiek om dan de wegligging volledig te ruïneren door em te verhogen. Als Roemeen oid kan je af en toe iets hebben aan de hoogte, maarkan je wellicht beter ineens een echte 4x4 kopen.

Als eigenaar van dit soort wagen laat je je medemens dan ook weten dat je je niets aantrekt over de effectieve kwaliteiten van je auto, maar enkel over de stoerheid prestige die de wagen dan volgens jou projecteert

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités