Bosch: nieuwe chips beloven meer rijbereik voor elektrische auto’s

Bosch siliciumcarbide chips elektrische auto

De Duitse technologiegigant Bosch werkt aan kleine chips die het rijbereik van elektrische auto’s met 6 procent moeten vergroten.

Een moderne auto zit boordevol chips. Die gebruiken meestal silicium als halfgeleider, maar Bosch experimenteert nu met siliciumcarbide. Complexer om te produceren, maar dat weegt volgens de Duitse fabrikant niet op tegen de voordelen. Het materiaal heeft een betere elektrische conductiviteit, waardoor er onder meer minder energie verloren gaat in de vorm van hitte.

Dat betekent goed nieuws voor elektrische auto’s, zo zegt Bosch. Met de nieuwe chips uit siliciumcarbide zouden elektrische aandrijflijnen veel efficiënter gemaakt kunnen worden. Dat zou op zijn beurt 6 procent meer rijbereik kunnen opleveren voor een volgeladen batterij. Als constructeurs ervoor kiezen om het rijbereik hetzelfde te houden, zou de batterij kleiner gemaakt kunnen worden en daarmee de prijs enigszins gedrukt kunnen worden. De nieuwe generatie chips wordt ten vroegste over 3 jaar in elektrische auto’s verwacht.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités