Skoda voert hele reeks zomerupdates door (2020)

Skoda updates zomer 2020

De Tsjechische constructeur gaat aan het begin van de zomer met een fijne borstel doorheen zijn gamma. Het gaat om een hele reeks kleine updates, zowel visuele als technische.

De opvallendste aanpassing is ongetwijfeld het stuur van de Skoda Octavia, dat voor modeljaar 2021 zijn weg vindt naar de andere Skoda-modellen. Afhankelijk van de uitvoering is dat twee- of driespakig, voorzien van geperforeerd leder, contraststiksels, schakelpeddels en draaiwieltjes.

De Superb ziet zijn 2.0 TDI dan weer in vermogen toenemen. Was die voordien 190 pk sterk, dan is dat nu 200 pk. Tegelijk moet hij ook zuiniger en schoner zijn. De krachtigste 2.0 TSI is voortaan 280 pk sterk. Een 360-gradencamera staat niet langer in de optielijst voor alleen de Superb iV, maar ook voor de rest van de Superb-modellen. Ook de trailerassist is voortaan een optie op alle Superbs.

Skoda updates zomer 2020

Kodiaq en Karoq

Ook in de Kodiaq stijgt het vermogen van de 2.0 TDI naar 200 pk. De versie van 150 pk met DSG7 en de 1.5 TSI van 150 pk met nieuwe manuele zesbak beantwoorden voortaan aan de Euro6d-norm. Optioneel houdt de adaptieve cruisecontrol in de Kodiaq voortaan rekening met bochten en snelheidsbeperkingen.

De kleinere Karoq krijgt nu ook een 360-gradencamera en trailerassist, en een airco met drie zones. Allemaal in de optielijst, welteverstaan. De 1.6 TDI van 115 pk wordt vervangen door een 2.0 TDI met hetzelfde vermogen. De 1.0 TSI doet het voortaan met 110 pk in plaats van 116 pk.

Skoda updates zomer 2020

En verder...

De Scala en Kamiq krijgen enkele nieuwe afwerkingsmogelijkheden, waaronder nieuwe velgen, en motoren die aan de Euro6d-norm beantwoorden. Ook hier is de 1.0 TSI voortaan goed voor 110 pk. En ook de kleine Fabia krijgt Euro6d-motoren, nieuwe velgdesigns en standaard een 6,5 duim groot infotainmentscherm met DAB.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités