Museumtip: Skoda 125 Years – From Past to Future (AutoWorld)

Skoda 125 Years Autoworld Brussel

Wie in het weekend al genoeg gewandeld heeft met het gezin, kan ter afwisseling terecht in Autoworld. Het Brusselse automuseum heeft er volledig coronaproof een tentoonstelling lopen over 125 jaar Skoda.

Voor de tentoonstelling, die loopt van 18 december tot en met 24 januari, heeft Autoworld enkele exemplaren in bruikleen gekregen van het Skoda Auto Museum in het Tsjechische Mlada Boleslav. Zo kan “Skoda 125 Years – From Past to Future” de hele geschiedenis van het Tsjechische merk belichten.

Dat begint in 1895, bij de Tsjechische fietsenmakers Laurin en Klement. Tien jaar later, in 1905, verscheen hun eerste auto: de Voiturette A. De tentoonstelling vertelt het verhaal doorheen de jaren, met uiteraard de overname door Volkswagen begin jaren 90, en eindigt met een blik op de toekomst met de elektrische Enyaq iV. Ook het motorsportverleden van Skoda wordt niet vergeten.

De tentoonstelling “Skoda 125 Years – From Past to Future” loopt van 18/12 tot en met 24/01. Autoworld, gelegen in het Jubelpark in Brussel, is elke dag open van 10 tot 17u. In het weekend is het museum open tot 18u.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités