Nieuwe Lexus LX is Toyota Land Cruiser met gigantische grille (2021)

Lexus LX 2021

Het SUV-vlaggenschip van Lexus is niet de RX, maar de LX. Die is toe aan een nieuwe generatie, met indrukwekkend radiatorrooster. En jij vond de grille van de BMW 4 Reeks over-the-top?

De Lexus LX is een kolossale luxe-SUV die al jaren in onder meer Rusland en Azië wordt verkocht, maar nooit echt tot bij ons geraakte. Wij hadden immers de Toyota Land Cruiser, en dat vonden de Japanners meer dan voldoende. Deze nieuwe LX deelt opnieuw zijn fundamenten met de Land Cruiser, die recent eveneens een update kreeg. Beide modellen gebruiken de GA-F-versie van de Toyota New Global Architecture.

Lexus LX 2021

Licht(er)gewicht

Ook de LX gebruikt dus nog een klassiek ladderchassis, maar wordt wel een flink stuk stijver en legt dankzij het nieuwe platform en extra gebruik van aluminium zo’n 200 kilogram minder gewicht in de schaal dan zijn voorganger. De wielbasis blijft met 2.850 millimeter identiek aan die van de vorige generaties, en ook de aan- en afrijhoek en overschrijdingshoek zijn ongewijzigd. Luchtvering is standaard.

Spindle grille

Visueel springt natuurlijk meteen dat kolossale radiatorrooster in het oog, dat Lexus nog steeds spindle grille noemt en dat de vorige LX ook al gebruikte. In profiel zijn de gelijkenissen met de Land Cruiser duidelijk, achteraan duikt de tegenwoordig trendy ledstrook tussen de achterlichten op. In het interieur duiken er captain chairs op als je voor de VIP-uitvoering kiest, en wordt het dashboard voortaan opgesplitst in een infotainmentsysteem van 12,3 duim en een paneel van 7 duim voor de klimaatregeling en de rijmodi.

Lexus LX 2021

Benzine en diesel

Op motorvlak is de Lexus LX er als LX 600, met een 3.5 V6 en twee turbo’s. Dan is hij 415 pk en 650 Nm sterk. De LX 500d is een 3,3 liter grote V6 turbodiesel met 299 pk en 700 Nm. Beide motoren zijn standaard gekoppeld aan een tientrapsautomaat. Voorlopig heeft Lexus geen plannen om deze nieuwe LX naar Europa te brengen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités