Kia plaagt — nu pas — met gloednieuwe Niro

Kia Niro teaser voorzijde

Geen maandenlange teasercampagne bij Kia maar wel meteen vier redelijk onthullende schetsen, en dat slechts enkele dagen voor de lancering. Deze nieuwe Niro wordt aanstaande donderdag onthuld en de plaagplaatjes verklappen al op welke concept car de crossover zal lijken.

De Kia Niro is geen onbelangrijk model voor de Zuid-Koreaanse fabrikant. De crossover was destijds Kia’s eerste volledig eco-gerichte model en vertegenwoordigde als zelfladende hybride, plug-inhybride en zuiver elektrische variant ook alle vormen van elektrificatie die het merk in huis had. Je merkt het: de verwachtingen liggen hoog.

Hibanero + ‘i’

Dat de Niro er opnieuw als EV en als hybride zal komen lijkt dus alvast waarschijnlijk, maar naar het design van de opvolger was het nog raden. Al groeide er sinds 2019 wel al een vermoeden in ons achterhoofd na het zien van de Kia Habaniro Concept — je weet wel, zoals de hibaneropeper maar dan wat met de i'tjes gespeeld. Die woordspeling blijkt nu effectief gebaseerd op waarheid want de stukjes Niro die we te zien krijgen leunen sterk aan bij het design van dat studiemodel.

Kia Niro teaser interieur

De nieuwe Niro lijkt dus alvast de hoekige dagrijlichten van de Habaniro Concept mee te krijgen, net als zijn slanke, rechtopstaande achterlichten. Zelfs de C-stijl in contrastkleur is van de partij, wat Kia ook bevestigt door te spreken van een two-tone-koetswerk. Enkel het interieur van de Niro wijkt duidelijk af van dat van de concept car, al was dat natuurlijk wel te verwachten aangezien de Habaniro geen displays en een vierkant stuur zonder bovenkant had.

Wie meer details van de nieuwe Kia Niro wil zien hoeft niet lang meer geduld te oefenen: op 25 november wordt de auto onthuld op de Seoul Mobility Show.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités