Nieuwe Kia Sportage kent zijn prijs

Kia Sportage 2021 Voorzijde

Kia heeft de prijslijst van zijn nieuwe Sportage vrijgegeven. Daaruit leren we dat de SUV — naast een strak, dynamisch design en heel wat hybridetechniek — ook een mooie standaarduitrusting met zich mee krijgt.

De Kia Sportage schopte het doorheen zijn vier vorige generaties tot één van de toppers in zijn segment dankzij een eigentijds design, een mooie uitrusting en een aanvaardbare prijs. Die receptuur lijken de Zuid-Koreanen bij deze vijfde generatie wijselijk over te nemen.

Hybrideversies alom

Er komt echter wel een pijlertje bij, want de nieuwe Sportage komt met alle vormen van hybridisering die men zich kan inbeelden. Zo worden er twee mildhybrideversies verkrijgbaar voor de SUV: eentje op diesel met 115 pk en eentje op benzine met 150 pk. Daarnaast is de Sportage er ook als zelfladende hybride met 230 pk of als plug-inhybride met 265 pk. Tot slot kan je de auto ook bestellen met zijn 1.6-liter diesel- of benzinemotor zonder elektrificatie, die dan enkel met een manuele zesversnellingsbak gecombineerd kan worden.

Kia Sportage 2021 achterzijde

Die laatste twee zijn dan ook de goedkoopste alternatieven in de Sportage-catalogus: de benzineversie start aan 30.990 euro en voor de dieselmotor moet je minstens 32.790 euro neertellen. Een mild hybrid krijg je vanaf 36.390 euro op benzine en vanaf 37.990 euro op diesel, en die komen dan meteen met een automaat. De zelfladende hybrideversie moet minstens 38.990 euro kosten en voor de plug-inhybride ben je zeker 45.990 euro kwijt.

Aantrekkelijke basisuitrusting

De Sportage wordt verkrijgbaar in vier uitrustingsniveaus: als Pure vanaf 30.990 euro, als Pulse vanaf 33.390 euro, als Pace vanaf 37.390 euro en als GT Line vanaf 37.890 euro. De Pure-basisversie is daarbij al geen slecht uitgeruste auto: hij krijgt onder andere cruise control, automatische lichten, keyless entry en een infotainmentscherm met smartphoneconnectieviteit mee. Voor adaptieve cruise control, parkeersensoren of automatische airconditioning moet je wel upgraden naar de Pulse, en lederen bekleding of verwarmbare zetels vind je pas vanaf de Pace-versies.

Kia Sportage 2021 interieur

De productie van de Sportage kwam vorige maand op gang en volgens Kia wordt de SUV zeer binnenkort leverbaar. Verwacht hem in de showrooms vanaf begin 2022.

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Yannick 20:56
Portrait de Yannick

ik dacht dat die PHEV gecombineerd 265 pk ging krijgen?

Mon Gool 22:43
Portrait de Mon Gool

Idd. zoals bij de Hyundai Tucson, die ook 265 pk uit hetzelfde systeem haalt

Joram 10:08
Portrait de Joram

Inderdaad, bij deze aangepast. Bedankt voor de alertheid ;-)

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités