David vs. Goliath: Stilstaande GR Yaris legt Land Rover moeiteloos op zijn dak

Toyota GR Yaris Land Rover ongeval

In een SUV zit je het veiligst, zegt men wel eens. Daar denkt deze bestuurder van een Land Rover Discovery Sport nu waarschijnlijk wel anders over. Na een lichte tik tegen een stilstaande Toyota GR Yaris belandde de hoogpotige namelijk op dramatische wijze met zijn wieltjes in de lucht.

Het is iets na de middag en na een lichte lunch stap je in je trouwe Land Rover voor een ritje naar je volgende klant. Iets verderop is het even aanschuiven op een rotonde, en in de staart van de file rijdt een rode GR Yaris. “Leuk ding,” denk je terwijl je een andere rijstrook kiest om de kleine Toyota langzaam aanschuivend in te halen. Je gedachten dwalen even af naar de Yaris GRMN die dit model voorafging, een compacte, voorwielaangedreven raket met een supercharger op zijn 1.8-literblokje, tot je plots een reeks airbags in je gezicht voelt knallen en de zwaartekracht aan je haren voelt trekken.

Polierwerk

Onze fantasie neemt even over, maar zoiets moet de Britse bestuurder van een Land Rover Discovery Sport vorige week zijn overkomen. Op dashcambeelden is namelijk te zien hoe de SUV op nogal onrealistische wijze overkop gaat na een aanrijding waar je eigenlijk niets meer dan wat blikschade van had verwacht. De arme Land Rover lijkt rijp voor de schroothoop terwijl de Toyota schijnbaar achterblijft met wat polierwerk op zijn achterbumper, een kapotte GR-spatlap en misschien een nieuwe schokbreker — want de ophanging lijkt wel wat lager te hangen na het haasje-over van de SUV.

De klap zal vermoedelijk wat groter geweest zijn dan de beelden doen vermoeden, maar het filmpje lokt toch wat vragen uit bij zijn kijkers. Zo was de aanrijding volgens sommigen heel wat minder dramatisch uitgedraaid indien de Land Rover een lagere auto was geweest. Anderen prijzen dan weer het vierwielaandrijvingssysteem van de SUV aangezien het blijkbaar in staat is om genoeg kracht in één wiel te verzamelen om de hele auto in de lucht te katapulteren. Het is dus maar hoe je het bekijkt.

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
vdsmichiel 15:42
Portrait de vdsmichiel

Land Rover. Above and beyond.

suskewiet 10:39
Portrait de suskewiet

goeike :-)

Jos D. 17:18
Portrait de Jos D.

Het linkervoorwiel rijdt gewoon omhoog over de bumper van die Yaris. Gecombineerd met een toch te hoge snelheid en een hoog zwaartepunt, zie je dan ook het resultaat.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités