E-NYPD: Politie New York bestelt Ford Mustang Mach-E GT’s

Ford Mustang Mach-E Politiewagen 2021

De politie van New York is er snel bij. Amper een maandje nadat president Joe Biden besliste dat alle overheidsvoertuigen in de VS elektrisch moeten worden plaatst het korps al zijn bestelling. Binnenkort verschijnt de Ford Mustang Mach-E er in politielivrei in het straatbeeld.

Begin deze maand zette Joe Biden, de president van de Verenigde Staten, een stap in de richting van de elektrificatie van zijn land. Hij ondertekende namelijk een decreet dat besliste dat alle overheidsvoertuigen er elektrisch moeten zijn tegen 2035, en de lichtere exemplaren zelfs al tegen 2027. New York neemt die doelstelling alvast serieus met een aanzienlijke bestelling aan elektrische auto’s.

Eerste (kleine) stap

De lokale klimaatambtenaar liet namelijk weten dat het stadsbestuur 184 Ford Mustang Mach E GT’s besteld heeft. De auto’s zouden voornamelijk ingezet worden als politiewagen, maar een aantal exemplaren gaat ook naar andere instanties binnen de stad. Daarmee zet New York een eerste stap in de richting van een volledig geëlektrificeerde vloot — al is het wel een relatief kleine stap. De politie alleen al telt bijvoorbeeld zo’n 6.200 lichte patrouillewagens, dus er is nog een lange weg te gaan voor dat allemaal EV’s zijn.

De Mustang Mach-E GT lijkt alleszins geen slechte keuze voor een politiewagen gezien zijn aanzienlijke vermogen en grote rijbereik. Zo moet je al met redelijk grof geschut afkomen om zijn 487 pk te snel af te zijn en haalt hij bijna 500 kilometer uit zijn grote accupakket. Bovendien zagen ze er bij Ford zelf al een politieauto in, getuige de passende bestickering die ze hem op bovenstaande foto gaven.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités