ABT krikt vermogen Audi RS 3 op tot 460 pk

ABT Audi RS 3 2022

Dat de Audi RS 3 op onze redactie een gevoelige snaar wist te raken, kon je eind vorig jaar al lezen. Dat het vermogen van die hot hatch nog niet genoeg is, bewijst de Duitse tuner ABT.

Tene quod bene, dat hebben ze in Ingolstadt begrepen. De nieuwe generatie van de Audi RS 3 behoudt niet alleen zijn vermogen van 400 pk, maar ook zijn karaktervolle 2.5-vijfcilinder. Dat is in deze tijden gerust een klein mirakel te noemen. Onze Yves was dan ook danig onder de indruk na de eerste kennismaking eind december.

ABT Audi RS 3 2022

Hallo AMG?

Maar voor sommigen is het nooit genoeg. ABT Sportsline, dat zich specialiseert in producten van de Volkswagen-groep, heeft daarom een motorupgrade voor de fonkelnieuwe Audi RS 3 klaar. Enkele ingrepen in het motormanagement doen het vermogen stijgen van 400 pk naar 460 pk, en het koppel van 500 Nm naar 540 Nm. Daar sta je dan te blinken met je 421 pk sterke Mercedes-AMG A 45 S.

ABT Audi RS 3 2022

Verhoogde begrenzer

Volgens ABT neemt de sprint naar 100 km/u na de upgrade nog maar 3,6 seconden in beslag, terwijl je op vriendelijk verzoek – en tegen betaling uiteraard – de topsnelheid kunt laten verhogen tot 300 km/u. Visueel heeft ABT behalve instapverlichting geen wijzigingen voor deze Audi RS 3, al zeggen de Duitsers dat er nog het een en ander in de pijplijn zit.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités