Nieuwe Toyota C-HR toont hippe LED-verlichting in aanloop naar onthulling

Toyota C-HR teaser 2023

Toyota heeft de tweede generatie klaar van zijn eigenzinnige, compacte crossover: de C-HR. Die belooft de trends trots verder te zetten die zijn voorganger gestart is. Reken dus op een schuin aflopende daklijn en een gewaagd lijnenspel, en dat zet hij voortaan ook in de verf met flink wat LED-praal.

In 2016 ging Toyota eens helemaal los, en presenteerde het zijn eerste generatie van de C-HR. Die pronkte met bijna hetzelfde design als de gewaagde C-HR Concept van twee jaartjes eerder, en dat voor een merk dat destijds best modale fabrikaten à la Auris en Avensis ophoestte. Inmiddels puilt de Toyota-showroom echter uit van de gedurfde designs en dat hebben we deels aan die C-HR te danken. Hoe gek hij er namelijk ook uitzag, het ding verkocht allesbehalve verkeerd… Dus inderdaad: why change a winning team?

Zoals de voorbode, maar iets anders

Zo maakt Toyota zich op voor de lancering van zijn tweede generatie voor de C-HR, en die belooft vast te gaan houden aan hetzelfde recept. De Japanners hebben namelijk een teaserafbeelding gedeeld waarop de verduisterde achterpartij van hun nieuwkomer te zien is, en die krijgt onderaan terug flink uitgeklopte wielkasten terwijl het dak nog steeds schuin lijkt af te lopen. Of het plaatje compleet gemaakt wordt met een even opvallende spoiler als die van de huidige generatie, is nog niet te zien. Het opvallendste is echter de verlichting, want die bestaat uit drie horizontale LED-strepen aan weerszijden die niet zomaar met elkaar verbonden worden. In de plaats daarvan staan de merk- en modelnamen ertussen voluit geschreven én verlicht, dus een Toyota-logo lijkt niet aanwezig.

Toyota C-HR Prologue 2022

Dat is alvast één elementje dat we niet verwacht hadden want inderdaad: stiekem weten we al langer dan vandaag hoe de nieuwe C-HR er ongeveer gaat uitzien. Zo toonde Toyota eind vorig jaar een concrete voorbode in de vorm van de C-HR Prologue. Die verlichte naam is echter wel nieuw en de productie-C-HR lijkt ook geen extra verticale LED-strook op de C-stijl meer te vertonen, terwijl de spiegelcamera’s plaats gemaakt hebben voor conventionele exemplaren. Dat laatste was echter wel te verwachten, dus we rekenen er nog steeds op dat de C-HR sprekend op zijn voorbode gaat lijken. We weten het zeker op 26 juni, wanneer het doek eraf gaat.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités