Hou ons tegen: gaat Suzuki een elektrische Jimny bouwen?

Suzuki 5 EV's 2023

Suzuki doet binnen een weekje zijn toekomstplannen uit de doeken, en om ons daarvoor warm te maken sturen ze alvast een paar plaagplaatjes de wereld in. Daarop zouden wij echter zweren een Jimny te herkennen met een nieuw, verlicht grilletje… Keert de kleine offroader dan terug in elektrische vorm?

Alles en iedereen gaat stilaan aan de stekker in de autosector, of toch bijna… Kijk er bijvoorbeeld maar eens de Suzuki-catalogus op na, waar je naast een compleet gebrek aan EV’s enkel een licht hertekende Toyota RAV4 PHEV met een laadpoort vindt. Daar komt binnen dit en een paar jaar echter verandering in want de Japanners beloofden eerder al dat er tegen 2030 een schare nieuwe EV’s voor Europa zit aan te komen. Meer details onthult de constructeur binnen een kleine week, en daarop kunnen wij nu al niet wachten.

Jimny moet wel elektrisch worden

Bij wijze van uitnodiging voor die persconferentie heeft Suzuki namelijk een setje verduisterde silhouetten de wereld in gestuurd, en één daarvan komt ons wel heel bekend voor. Dan hebben we het niet over de auto die wat lijkt op wijlen de Baleno of het kleine blokje à la Wagon R — waarom, Suzuki? — maar wel over het exemplaar helemaal rechts. Dat moet namelijk wel een Jimny zijn, want het enige waarin die van het huidige model afwijkt is de grille. Die lijkt wel verlicht en dat is waarschijnlijk geen toeval, want constructeurs verwerken wel vaker LED-verlichting in de gesloten grilles van… elektrische modellen.

Suzuki Jimny 2023

Niet alleen die grille doet ons vermoeden dat het om een Jimny op stroom gaat, maar ook het feit dat we de huidige generatie al even niet meer kunnen bestellen in Europa zit daar voor iets tussen. Die is in onze contreien namelijk net niet meer verkrijgbaar omwille van de strenge uitstootnormen, dus Suzuki moét er al bijna elektrisch mee gaan indien ze hem in Europa nog op de markt willen krijgen. We leren er meer over op 26 juni, wanneer de constructeur zijn toekomstvisie verder toelicht.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités