Guitig: Suzuki Wagon R aan z'n zesde generatie

suzuki-wagon-r-2017_02

Sinds 1993 op de Japanse markt, tijdelijk ook beschikbaar op de Europese markt als Wagon R+ en nu toe aan zijn zesde generatie. De Wagon R is Suzuki's populaire Kei-car in het land van de rijzende zon en blijft vasthouden aan z'n hoekige proporties.

In Europa kennen we vooral de Wagon R+ die ook onder Opel-vlag werd verkocht als Agila. In het thuisland van Suzuki kennen ze echter sinds 1993 het kleinere broertje, de Wagon R (zonder die '+') en met zoveel jaren op de klok is het niet verrassend dat de Keicar al een paar generaties achter de rug heeft. Vijf om exact te zijn, waardoor het kleintje dit jaar aan generatie nummero 6 mag beginnen.

Zoals voordien valt die op door zijn hoekig design en de nodige uitvoeringen. Zo is er zelfs een heuse Stingray-variant. Hopen op een V8 voorin - zoals bij de Corvette Stingray - zouden we niet doen, want door de Keicar regelgeving driepitters met maximaal 660cc voorin. Atmosferisch, met drukvoeding én zelfs als hybride. Optioneel tekent ook een vierwielaandrijving present.

suzuki-wagon-r-2017

Op zoek naar een brok Kei-plezier in België? Dan biedt Suzuki sinds kort de Ignis aan.

suzuki-wagon-r-2017

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws