Opel brengt Frontera terug… als elektrische opvolger voor Crossland

Opel Frontera teaser 2024

Oude namen recycleren is in, vooral als dat populaire namen zijn. Zo blies Ford zijn Puma en Bronco al nieuw leven in en hetzelfde plant Opel te doen met de Manta... Maar zou dat kunstje ook werken met minder populaire namen? Dat komen we binnenkort te weten, want Opel belooft een nieuwe Frontera.

Tijd voor een duik in de Opel-showroom van de jaren ’90 — of moeten we zeggen: de Isuzu-showroom? Toen had het Duitse merk namelijk een heuse offroader in de aanbieding onder de noemer Frontera, maar stiekem was dat niet veel meer dan een Isuzu MU met wat bliksembadges voor- en achterop. Het mag dan ook niet verwonderen dat het model niet echt aansloeg in onze contreien en combineer dat met een bijzonder roestgevoelig koetswerk, en er is bijna geen spoor meer van de Frontera terug te vinden. Daar gaat Opel nu echter iets aan doen.

Offroader wordt compacte crossover

Als een donderslag bij heldere hemel kondigt het merk namelijk aan met een gloednieuwe Frontera te komen, en daar horen meteen een paar schimmige fotootjes bij. Daarop zien we een silhouet dat de klassieke naam bijna waardig lijkt, want de nieuwe Frontera pakt uit met een klassieke, hoekige SUV-vorm. Zo is de achterkant opmerkelijk recht vormgegeven en Opel bevestigt dan ook dat het model een knappe binnenruimte krijgt. Een tweede beeld toont een stukje van het front, waar we een gesloten ‘Vizor’-neus zien die zo van de Opel Mokka afkomstig had kunnen zijn… En dat is misschien geen toeval.

Opel Frontera teaser 2024

Deze Opel Frontera zou namelijk wel eens flink kleiner kunnen worden dan hij op deze eerste beelden lijkt. Dit zou namelijk de opvolger gaan worden van de huidige Crossland, een crossovertje in het B-segment, waardoor je de nieuwe Frontera kan zien als een ruimer alternatief voor de Mokka. Daar zou hij dan ook zijn platform mee gaan delen, inclusief zijn zuiver elektrische aandrijflijn. Echt recht doet de nieuwe Frontera zijn voorgangers daarmee misschien niet aan, al kunnen we van één ding wel zeker zijn: deze derde generatie zal waarschijnlijk aanzienlijk populairder worden dan de twee vorige Fronterae. Opel geeft nog niet mee wanneer ze hem onthullen, maar in de komende weken krijgen we alvast meer beelden te zien en details te horen.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Autofreak 09:37
Portrait de Autofreak

Benieuwd hoe hij er in het echt gaat uitzien.De spionage foto's zien er veel belovend uit,ik kan niet wachten.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités