Ford Transit Custom MS-RT is voor de snelle pakketbezorger (2024)

Ford Transit Custom MS-RT 2024

Wil je een busje met stoer spoilerwerk, dan moet je dat doorgaans aftermarket gaan zoeken, toch? Niet bij Ford, want zij bieden opnieuw een sportief getinte versie aan van hun Transit Custom. Ze noemen hem MS-RT en bestel je hem als elektrische E-Transit, dan krijg je Fords krachtigste productiebusje ooit.

Bij Ford hechten ze best wel veel waarde aan rijplezier. Dat geldt niet alleen voor de personenwagens van het merk want ook de bestelbusjes gelden doorgaans als de beter sturende op de markt, en dat weten ze zelf ook. Zo kregen we van de vorige Transit Custom bijvoorbeeld al een ‘Sport’-versie voorgeschoteld, en later volgde er een MS-RT die nog net iets verder ging. Zo’n versie mocht dus ook op de nieuwe Transit Custom niet ontbreken… Maar dan nog een beetje extremer, graag.

Krachtigste Transit Custom ooit

Dit is namelijk de Ford Transit Custom MS-RT en voor je ’t vraagt: ja, dit is gewoon een productiemodel. Dat zou je er echter niet aan zeggen want het busje krijgt compleet hertekende bumpers, die een stuk lager tegen het asfalt schrapen dan die van de reguliere Transit en Tourneo Custom. Verder werden de wielkasten verbreed om plaats te maken voor een vijf centimeter grotere spoorbreedte. Die wielkasten worden dan gevuld door sportieve 19-inchvelgen en over sportief gesproken: achterop vind je een spoiler die — net zoals bij de SuperVan-racebus — rond de hele bovenhelft van de achterklep geplooid zit.

Ford Transit Custom MS-RT & Ranger MS-RT 2024

Net als die SuperVan kan je deze productierijpe bestelwagen trouwens krijgen met een elektrische aandrijflijn, en dan heet die E-Transit Custom MS-RT. Die pakt niet alleen uit met de uiterlijke wijzigingen van hierboven, maar voegt daar ook een groter vermogen dan de reguliere E-Transits aan toe. Zo hoest de elektromotor op zijn vooras 285 pk op, wat hem maar liefst 100 pk krachtiger maakt dan de vorige generatie van de MS-RT én kroont tot krachtigste productierijpe Transit Custom die het merk ooit al gebouwd heeft.

Vooral uiterlijk vertoon?

Naast die elektrische versie kan je de MS-RT ook krijgen met een dieselmotor, maar dan valt er minder te vertellen. Zo gaat het daar wel gewoon om de reguliere 2.0-litermotor, al is dat wel meteen de topversie met 170 pk op ofwel de voor- ofwel de vier wielen. Diezelfde motorisatie kan je echter ook krijgen zonder sportieve opsmuk dus in dat geval is de MS-RT-aankleding dus niet veel meer dan een uiterlijk pakketje, en hetzelfde geldt wanneer je hem als plug-inhybride bestelt. Dan krijg je wel 232 pk dankzij de combinatie van een 2.5-litermotor en een elektromotor, maar ook dat is gewoon hetzelfde vermogen als een reguliere Transit Custom PHEV weet te bieden.

Ford Transit Custom MS-RT & Ranger MS-RT 2024

Wat moet je dan voor dit MS-RT-pakketje over hebben? Wel, Ford plaatst zijn sportief uitgedoste Transit Custom in de prijslijst vanaf 59.575 euro exclusief BTW. Daarmee is hij, ter referentie, wel aanzienlijk duurder dan de reguliere versie met dezelfde motor want die krijg je mee vanaf 39.375 euro exclusief BTW. Voor de sterkere E-Transit is er op moment van schrijven nog geen prijs bekend. Deze bestelbus is trouwens niet de enige die mag genieten van het MS-RT-pakketje. Zo onthult Ford tegelijk een Ranger MS-RT die eveneens beschikt over nieuw bumperwerk en verbrede wielkasten en daar een verlaagde ophanging aan toevoegt. Daarover lees je HIER meer.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
David 11:03
Portrait de David

Prijslijst van de Ford Transit Custom MS-RT staat gewoon online op ford.be
- EDIT REDACTIE: inderdaad, op het moment van schrijven vonden we die nog niet. Prijzen toegevoegd, bedankt voor de tip!

FLP 16:52
Portrait de FLP

Dat is wel ff een gigantische meerprijs. Dan kan je beter zelf op zoek gaan naar aftermarket bumperwerk denk ik.

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités