Qiddiya Speed Park Track is van de pot gerukt nieuw F1-circuit in Saudi-Arabië [VIDEO]

Qiddiya Speed Park Track

Saudi-Arabië heeft er met Qiddiya een plaats bij waar kunst, gaming, vertier en motorsport samen komen. Daar hoort natuurlijk ook een racecircuit bij. Maak kennis met het Qiddiya Speed Park Track dat niet zou misstaan in Forza Horizon met zijn zwevende bocht. Meer nog, dit is het nieuwe F1-circuit van Saudi-Arabië!

Kreeg je nu ook even hoofdpijn bij het lezen van de intro, dan kunnen we je niet geheel ongelijk geven. Want ook wij vielen deels uit de lucht toen we de info van Qiddiya binnen kregen. Simpel gezegd gaat het over een megaproject in Saudi-Arabië dat gestart werd in 2019 en uiteindelijk een hotspot moet worden voor kunst, e-sports, festivals, motorsport, golf en noem maar op. Six flags plaatst er de snelste rollercoaster ter wereld, er is een gigantisch waterpark en een wereld bekende golfer ontwerpt er zijn droom golfterrein. Alsof dat niet genoeg is, hoort er ook nog een racecircuit bij.

Zwevende bocht

Dat moest niet zo maar een circuit worden. Nee, het Qiddiya Speed Park Track is goedgekeurd door de FIA voor de Formule 1 én krijgt ongeziene details. Wat te denken bijvoorbeeld van een bocht die 20 verdiepingen (108m) naar boven loopt en letterlijk zweeft boven de grond? Inderdaad, het lijkt er op dat de ontwikkelaars net wat te veel richting Forza Horizon hebben gekeken. Kijk meer eens naar de video hieronder.

Het circuit werd trouwens ontworpen door Hermann Tilke, de man achter het Yas Marina circuit, het Bahrain International circuit, Valencia Street circuit en noem maar op. Ex-F1 piloot Alex Wurz die rond de eeuwwisseling voor Benetton reed verleende zijn "pilotenoog" om te zien dat het circuit lekker flowt. Van wat we begrijpen wil Saudi-Arabië tegen 2027 klaar zijn met de constructie van het Qiddiya-gebied, zodat de Formule 1 daar kan doorgaan in plaats van op het Jeddah Corniche Circuit.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités