Pieter D 22:08
Portrait de Pieter D

Ik begrijp de verontwaardigde reactie van SUV-helden. Er zijn andere manieren om iets duidelijk te maken. Doch sta me toe enkele volgende punten in rekening te brengen:
1) Wanneer SUV-helden op een vriendelijke manier attent worden gemaakt op het asociale van hun auto, is het slechts een absoluut kleine minderheid die hier op een volwassen manier op reageert. Meestal worden 'groene' argumenten afgedaan als nonsens, niet door op een volwassen wijze te argumenteren (van mening verschillen kan echt niet zo'n kwaad), wel door de groene jongen eens in het gezicht uit te lachen en het eens extra duidelijk te maken dat andermans gezonde lucht hen nu eens echt geen reet kan schelen.
2) Sommige mensen vinden het jammer dat de aarde naar de kloten geholpen wordt. Ook al is niemand verplicht om dat ook te vinden, geeft dat nog geen recht om de lucht die aan iedereen toebehoort even extra te gaan vergiftigen. Ik herhaal: niemand heeft het recht gemeenschappelijk 'eigendom' helpen te verpesten als het niet 'noodzakelijk' is.
3) Zij die verkiezen te fietsen (ipv de auto te nemen) om zelf hun bijdrage tot luchtvervuiling te beperken, zijn zelf nog het grootste slachtoffer van de vervuilde lucht (ik weet niet of autoventilatie luchtfilters heeft, maar in elk geval moeten mensen die fysieke inspanningen leveren dieper ventileren). Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij zich kwaad maken in het feit dat er mensen zijn die meer vervuilen dan 'noodzakelijk'. Vervuiling door uitlaatgassen veroorzaakt aandoeningen zoals astma en kanker.

Deze punten in aanmerking genomen vind ik het niet abnormaal dat een groepje mensen (wiens actie door een groter publiek gedragen wordt dan menig SUV-eigenaar zou durven denken) voor een keer eens de gemakkelijke en wraakzuchtige weg bewandelt. Oog om oog, tand om tand, levenslange longproblemen om een platte band... eigenlijk nog bijzonder vriendelijk en mild, zou ik zeggen.

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités