Dit is de nieuwe BMW 1-serie (2012)

BMW lekte (per ongeluk) hun nieuwste model dat officieel pas zondagnacht om 00:00 had mogen worden voorgesteld. Dezer dagen hou je haast niets meer geheim, zo blijkt. Of zouden ze toch nog met iets anders op de proppen komen? Voorlopig hebben we enkel deze zes foto's voor u. Ga ze snel bekijken in onze galerij en laat ons weten wat je van BMW's kleinste vindt.**
Update 1: Extra foto's, nu ook in het rood,** en de eerste specificaties!
Update 2: Bekijk 45 foto's in Hi-Resolution in onze galerij
Update 3: Eerste reacties zijn negatief, lees hier meer.
Update 4: Hij is ondertussen offcieel voorgesteld, lees hier.

Wat we nog kunnen meegeven is dat de geweldige (typische) 6-in-lijn motor vervangen is door een 245 pk sterke viercilinder. BMW had ook wat nieuwe driecilindertjes in voorraad dus de kans zit er dik in dat na verloop van tijd deze ook hun weg naar de nieuwe 1 reeks zullen vinden. Maandagmorgen weten we meer.

Update: Er zijn naast foto's ook reeds enkele specificaties gelekt. Zo is de nieuwe 1-reeks 4,32 meter lang, dat is 8 centimeter langer dan zijn voorganger, de wielbasis is 2,69 meter lang, drie centimeter langer dan zijn voorganger. Onder de kap is de nieuwe 1.6 Turbo benzinemotor verkrijgbaar met 136 pk (116i) en 170 pk (118i). De diesel met 2.0 liter cilinderinhoud beschikt over 136 pk (116i) en 170 pk (118i). De motoren worden gekoppeld aan een manuele zestraps of achttraps automaat. Het gemiddeld verbruik zou dankzij standaard start/stop tussen de 4,3 en 5,8 liter (voor de diesels) moeten schuilen. De nieuwe 1-reeks wordt zoals verwacht voorgesteld op de IAA in frankfurt.

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités