Techno Patat 11:24
Portrait de Techno Patat

Mja ik vind dan weer van niet. Want veel van die 'dure' auto's zie je toch nooit in de file's? Dat zijn voor vele mensen hun weekendauto's of ze komen er enkel mee buiten op momenten dat er geen kat rijdt... En de biv zou dan vermoed ik wel gewoon blijven? Ik zie dit rekeningrijden vooral de wegentaks vervangen...
Dus die dure bakken moeten nog steeds 10.000€ betalen itt de eco modellen.

Maar het zijn de file's in het land die een pestprobleem aan het worden zijn en dat vergeten er blijkbaar velen. De regering wil in eerste instantie geen extra geld ophalen, maar de file's verminderen. En als dat nu vooral de middenklasse is die in de file staat dan moeten zij daar op benadeeld worden. In de file is er geen verschil tussen een cayenne of een polo. Een auto teveel is een auto teveel... !

De alternatieve voorzieningen zijn nu nog niet helemaal op orde, dat is zeker!
Maar ik geloof ook wel dat de overheid nu nog niet enorm wil investeren in het openbaar vervoor terwijl dat er geen 10 man extra mee zal rijden... In hun ogen kunnen ze beter eerst zien hoe het lukt en dan het probleem aanpassen naar de noden. Dat zouden 80% van de ondernemers ook doen, anders krijg je geldputten!

Aan de andere kant gaat dit systeem wel een extra auto wat stimuleren! Ik ben bijvoorbeeld altijd tegen een weekendauto geweest omdat hij veel geld kost om gewoon in de garage te staan. Als je hem nu daarentegen op kilometerverzekering en rekeningrijden kan zetten kost die auto je amper iets.

En nu bekijk ik het puur persoonlijk. Maar het is op dat vlak een regel die voor de autoliefhebber dan toch eindelijk eens iets goed doet ipv ons pesten! De auto, en specifiek de autoliefhebber, wordt hier verschrikkelijk uitgemolken. En wat krijgen we ervoor terug: file's en flitspalen als er geen file's zijn. Dan mag er toch minstens 1 van die 2 opgelost worden :-)!

Dat dit een persoonlijke opvatting is besef ik ook wel, maar als de taksen omhoog gaan voor duurdere modellen zie ik ook geen enkele eco rijder het opnemen voor mij ;-)!

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités