Officiële foto's SLS AMG Roadster.

Er is al heel wat computerinkt gevloeid over de komst van de SLS AMG Roadster. Mercedes gaf  vandaag eindeljk de eerste officiële foto's vrij van deze nieuwe supercar. Het model lijkt volledig klaar te zijn om de show te komen stelen bij de plaatselijke Mercedes boer. Desondanks heeft het merk toch nog de moeite gedaan om de lichtblokken en de logos af te plakken met camouflagetape.

We betreuren dat deze open versie de schitterende gullwing deuren zal moeten missen. Indrukwekkend is dan wel weer hoe Mercedes er in is geslaagd om het aantal extra kilo's ten opzichte van de SLS AMG coupé te beperken tot slechts twee.

De SLS Roadster zal, zoals reeds geweten en heel zichtbaar op de foto's, voorzien zijn van een stoffen kap. Deze opent en sluit - tot 50 km/u -  in een recordtijd van amper 11 seconden.

Onder de ellenlange motorkap is ruimte genoeg voor de 6.3-liter grote V8. Het blok levert net als in de 'gewone' SLS AMG 571pk en beschikt over 650Nm koppel. Een sprintje naar de 100 km/u duurt slechts 4 seconden en de topsnelheid ligt op 309km/u.

Op het autosalon van Frankfurt zal deze SLS AMG Roadster voor het eerst aan een groot publiek worden voorgesteld. De officiële verkoop van het model start dan enkele maanden later.

Derniers articles publiés

Commentaires (4)

Laisser un commentaire
Techno Patat 12:07
Portrait de Techno Patat

ik vind hem zeer geslaagd! een van de beter uitziende cabrio's van het moment vind ik!!! wel jammer dat ze gewone deurklinken hebben nu, en niet van die in en uitklikkende :p!

Pieter Aertgeerts 15:54
Portrait de Pieter Aertgeerts

Een echt duidelijke foto van de zijkant willen ze precies nog niet tonen :)

Quin 16:28
Portrait de Quin

Met de SLS heeft Mercedes toch een kunstwerkske gemaakt, hoor :). Heel knap, zelfs zonder dak

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités