Infiniti: nieuwe SUV, sedan en elektrisch model binnen vijf jaar

"Infiniti, for you and me". Het klinkt als muziek in de oren, en sinds onze rijtest ben ik ook een fan van het Infiniti assortiment. Nissan wil met haar luxemerk wel nog meer bereiken dan dat wat het nu doet. Zo zal ze enkele nieuwe modellen op de markt brengen om zichzelf sterker te profileren in haar markt(segment). Eerst en vooral is er de nieuwe middelgrote luxesedan die het moet opnemen tegen de BMW 5-reeks. Deze sedan zou haar debuut maken op het autosalon in Genève in 2010 onder de naam 'M', de nummer erachter is nog niet gekend. De sedan zou een 3.7 liter V6 benzine motor krijgen, dieselen kan ook: de 3.0 liter V6 turbocharged zorgt daarvoor.

Verder maken ze werk van een opvolger voor de huidige QX56. Dat model moet een breede rol spelen. Zo zal het aanwezig zijn in Amerika, Rusland en ook Europa (gelimiteerd). Tegen 2015 zou er ook een nieuwe zevenzitter SUV zijn, verder is daar nog niets over bekend.

Nog eens twee sedans zullen hun opwachting maken in 2012. Een nieuwe limousine onder het mom 'Q' en de nieuwe generatie van de eerder door ons geteste G37.

Laatst is een splinternieuwe elektrische wagen die een rechtstreekse concurrent moet en zal vormen voor de BMW 1-reeks. Vermoedelijk krijgt deze achterwiel aandrijving of zelf vierwielaandrijving. Infiniti wil het op de markt zien verschijnen tegen 2012.

via autocar

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités