Nieuwe generatie Passat toont details via gelekte presentatie

vw-passat-leaked_003

De volgende generatie Passat die in juli het daglicht zal zien geeft via een gelekte presentatie bijna al zijn geheimen prijs. Lichter, moderner en met een pak meer technologie.

Het leasingwonder van Volkswagen krijgt dit jaar nog een nieuwe generatie. De - officiële - voorstelling daarvan is normaal gezien volgende maand en op het Autosalon van Parijs zullen we hem voor het eerst in het echt zien. Toch weten we al bijna alle details dankzij een gelekte technische presentatie uit China.

Lichter en kleiner

De nieuwe Passat meet 4767 mm lang waarmee hij exact 2 mm kleiner is dan het uitgaand model. Een soort van status quo dus. Opvallender is het gewicht. Afhankelijk van het model weet Volkswagen tot 85 kilogram te sparen dankzij het gebruik van aluminium en staal gevormd onder extreme hitte.

vw-passat-leaked

Technologie

City Emergency Braking, Traffic Jam Assist, 360-graden camera, Side Assist met Rear Traffic Alert, Front Assist... je noemt het en je kan het krijgen op de volgende generatie Passat. Meest interessant is de instrumentencluster. Die werd uit de Audi TT gevist en in de middenklasser geplaatst. Daardoor kan je ook in de Passat genieten van het 12,3-duims digitaal scherm met een resolutie van 1440 x 540. Optioneel kan je dan ook nog eens een Head-up display krijgen

vw-passat-leaked

Van 120 pk tot 280 pk en plug-in hybride

Dankzij de gelekte presentatie hebben we ook een blik op de de beschikbare motoren. In dieselland zal er een 1.6 TDI beschikbaar zijn met 120 pk en een 2.0 TDI in drie varianten. Eentje van 150, eentje van 190 en eentje met een stevige 240 pk.

Benzinesnuivers kunnen dan weer kiezen uit een 1.4 TSI in twee varianten. Eentje met 125 pk en één met 150 pk. Daarnaast is er ook een 1.8 TSI met 180 pk en een 2.0 TSI met 220 en 280 pk. Opvallend, Volkswagen plant ook een plug-in hybride. Specificaties daarvan zijn nog niet bekend.

vw-passat-leaked

Volgende maand zullen we alles kunnen bevestigen als Volkswagen de Passat officieel voorstelt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités