Kia Cee'd krijgt GT-lijn met automaat en nieuwe motor

kia-ceed-gt-line-2015_01

Op het autosalon van Genève zal Kia de GT-lijn voorstellen op de Cee'd en Pro_Cee'd. Dat pakket combineert het uiterlijk van de échte GT, met zachtere motoren. Al is er ook een automaat met dubbele koppeling van de partij.

De GT-lijn moet zowat het sportievere pakket worden net onder de potente GT. Uiterlijk leent het pakket dan ook gewoon alle stylingseigenschappen. Van dagrijlichten met vier aparte led-lichten in de vorm van ijsblokjes, over 17-duims velgen tot de twee einddempers achteraan. Het verschil moet je in de details gaan zoeken. Wat misschien weer wat spijtig is voor eigenaars van de 204 pk sterke GT.

Want onder de kap van een (Pro_)Cee'd met GT-pakket geen overdreven krachtige motoren, wel de torretjes die je op het reguliere model kan bestellen. Meer nog, Kia ontwikkelde een gloednieuwe driecilinder benzine die 1-liter groot is en dankzij turbokracht 120 pk en 172 Nm loslaat op de voorwielen. De 1.6-liter CRDi diesel krijgt dan weer een lichte update waardoor het vermogen stijgt naar 133 pk en 285 Nm (was 128 pk en 165).

kia-ceed-gt-line-2015_01

Met dubbele koppeling

Die 133 pk sterke diesel kan worden uitgerust met de nieuwe 7-traps automaat met dubbele koppeling die eerder zijn debuut maakte bij Hyundai en gezamenlijk ontwikkeld werd in het R&D-center in Namyang in Zuid-Korea. De bak zou garant moeten staan voor snelle wissels en een lager verbruik.

Dit najaar kan je het pakket bestellen op alle modellen van het Cee'd gamma.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Carlos 11:33
Portrait de Carlos

Het is spijtig voor de GT rijders maar is lang niet het enige merk dat deze pakketten aanbied :-).

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités