Range Rover heeft trouwste eigenaar (+9 anderen)

lijst-intro

Zakentijdschrift Forbes liet onderzoeken welke wagens de grootste kans hebben om opnieuw te worden gekocht door hun eigenaars als het tijd is voor vervanging. Hoe die top 10 er uit ziet?

Een simpele vraag; welke wagen heeft de meest loyale eigenaars? Of anders gezegd; welke wagens worden gewoonweg vervangen door hetzelfde model wanneer de tijd rijp is. Forbes liet het alvast onderzoeken (in de VS) door Experian Automotive en kwam met deze lijst op de proppen:

1: Range Rover

10list-range

Once you go Range, you never go back? Zo lijkt het wel, want maar liefst 48,2 procent van de eigenaars vervangt zijn Range Rover... met een nieuwe Range Rover. Blijkbaar appreciëren de klanten de stevige Britse SUV. Al zal de overvloed aan luxe daar wel iets mee hebben te maken.

2: Mercedes S-Klasse

10list-merc

Net zoals de Range Rover zowat het nec plus ultra in z'n segment. Natuurlijk zijn er andere statische limousines op de markt, maar de S-Klasse is een statussymbool op zich. 46,6 procent van de klanten koopt er zo opnieuw eentje.

3: Lincoln MKZ

 10list-iincoln

Een Ford Mondeo met andere badge en duurder prijskaartje, de meeste reviews zijn dan ook niet zo positief over de MKZ. De klanten dan weer wel, dat blijkt uit het onderzoek, want 44,8 procent van de eigenaars gaan opnieuw voor een MKZ.

4: Mercedes-Benz 2500 Sprinter Van

10list-merc

De tweede Mercedes in de lijst, maar wel van een totaal andere (groot)orde. In de wereld der busjes blijkt de Sprinter Van een hit, want net zoals de MKZ kunnen klanten (lees: bedrijven en zelfstandigen) hem wel smaken. 44,8 procent koopt er zo opnieuw eentje.

5: Nissan LEAF

 10list-nissan

Eén van de succesnummers in de wereld van de elektrische wagens. Ook al mist 'ie het sexappeal van de Tesla Model S. Die laatste staat echter niet in de lijst, deze Leaf wel, met 44 procent van de eigenaars die zo opnieuw voor een jong - en groen - blaadje willen gaan.

6: Dodge Ram 1500

10list-dodge

'Murica, groot geworden door hamburgers, arenden en een Dodge Pick-up. Althans, zo werd het me verteld. 42,9 procent van de - waarschijnlijk cowboyhoeddragende - eigenaars vervangt zijn Ram door een nieuw exemplaar.

7: Lexus RX 350

10list-lexus

Misschien wel de grootste verrassing in de lijst, deze RX 350. Al wist Lexus ons eerder al te zeggen dat klanten zeer loyaal zijn aan het merk. Dat blijkt ook uit het onderzoek, want de RX is goed voor maar liefst 42,7 procent loyale eigenaars.

8: Hyundai Genesis

 10list-genesis

Nee, geen Audi of BMW vervoegt de lijst naast de S-Klasse, wel het Zuid-Koreaans alternatief; de Genesis. Ergens logisch, want Hyundai vraagt peanuts voor een wagen die 2/3de van de luxe kan bieden. 42,5 procent van de eigenaars zou dan ook opnieuw gaan shoppen voor een Genesis.

9: KIA Soul

10list-soul

Geen verkooptopper in ons land, Amerikanen vallen wel voor de hoekige styling. Meer nog, ze zijn gewoonweg tevreden over het gekke karretje. 42 procent van de eigenaars vervangt zijn Soul door een Soul.

10: Subaru Forester

10list-subie

Uit eerder onderzoek bleek dat Subaru de meest loyale klanten heeft. Een model van het Japanse merk kan dan ook niet ontbreken in deze lijst. 41.1 procent van de eigenaars is zo onder de indruk van z'n 4X4-kunnen dat ze er meteen terug ééntje kopen indien nodig.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités