“Hoofd softwareafdeling Volkswagen moet opstappen”

Christian Senger Volkswagen software

Alweer een verandering aan de top bij Volkswagen. Daar zou Christian Senger, hoofd van de softwareafdeling, gevraagd zijn om afstand te doen van zijn functie. Dat schrijft de Duitse krant Handelsblatt. De ingenieur zou er een te verschillende managementstijl op na hebben gehouden, waardoor de langverwachte VW-software zijn start heeft gemist.

Christian Senger, de man die bij Volkswagen het grootschalige softwareproject leidt dat alle toekomstige modellen hetzelfde besturingssysteem moet geven, moet afstand doen van zijn functie. De oorzaak daarvan is niet alleen het softwareprobleem in de elektrische Volkswagen ID.3 en de nieuwe Golf, maar ook – en vooral – zijn managementstijl, zo klinkt het bij het Duitse Handelsblatt.

Senger, die bij BMW meewerkte aan de i3, was een van de mensen die samen met huidig Volkswagen-baas Herbert Diess de overstap naar Wolfsburg maakte. Daar maakte hij snel carrière, en in maart vorig jaar mocht hij van Diess het “Car.Software”-project leiden. Dat moet op termijn meer dan 10.000 werknemers tellen en ervoor zorgen dat VW op softwarevlak de kloof met Tesla dicht. Wolfsburg wil zijn eigen besturingssysteem om voor software niet te sterk afhankelijk te zijn van externe partijen en de touwtjes dus zelf in handen te houden.

Stoelendans

In dat monsterproject zou Senger te weinig rekening gehouden met de verschillende partijen die bij Volkswagen hun zeg moeten hebben in grote projecten. Senger, die wel binnen de VW-groep mag blijven, is overigens niet de enige topman die zijn zitje moet afstaan. Eerder hing Diess zijn petje van CEO van het merk Volkswagen aan de haak, terwijl onder meer ook Audi en Skoda hun CEO’s zagen vertrekken.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités