Amerikaanse Porsche-dealers roddelen over komst SUV boven Cayenne

Porsche Cayenne GTS

Er doen vandaag geruchten de ronde dat Porsche aan een SUV zou werken die zich nog een trapje hoger dan de Cayenne zou positioneren. Sterker nog: sommige informanten spreken van een SUV met sedan-kenmerken. En je kent ons: een goed gerucht laten wij niet graag onopgepikt.

Porsche is niet vies van een kleine uitbreiding van de term ‘sportwagen’. De fabrikant kan met bijna twee decennia Cayenne-ervaring gezien worden als de grondlegger van de power-SUV en gaf ons met de Panamera ook weer iets dat we nog niet eerder gezien hadden. Volgens Automotive News zouden de Stuttgarters echter nog een stapje verder willen gaan, want zij kregen bericht dat Porsche werkt aan een soort sedan-achtige giga-SUV.

Porsche Unseen

Medewerkers van Porsche zouden namelijk bij een aantal dealers in de VS hebben aangeklopt om hun reacties te polsen op een nieuw model. De informanten spraken van een auto die breder en langer was dan de Cayenne, drie zitrijen had, nog steeds hoog op zijn poten stond zoals een SUV maar wel de platte achterklep van een sedan vertoonde. Dat klinkt ons in de oren als complete chaos, en ook één van de dealers beschreef het als iets heel atypisch voor Porsche.

We mogen echter niet te hard van stapel lopen, want na een telefoontje met de woordvoerder van Porsche Noord-Amerika vertelde die aan Automotive News dat het merk wel vaker met een ingeving naar het dealernetwerk stapt. Ze vragen namelijk geregeld feedback aan hun verdelers in het kader van het Porsche Unseen-initiatief, zonder enige garantie dat ze ook effectief iets concreets met die ideeën van plan zijn. Dat lijkt ons eerder wat hier aan de hand is, al is er niet vaak rook zonder vuur. De kans zit er bijvoorbeeld wel in dat Porsche een SUV — zonder sedan-kenmerken — boven de Cayenne zou positioneren, want een zevenzitter ontbreekt momenteel nog in hun aanbod.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités