Lotus’ elektrische SUV heeft een naam: Eletre

Lotus Eletre Naam 2022

In aanloop naar zijn onthulling heeft Lotus alvast de naam van zijn nieuwkomer vrijgegeven: de SUV zal als Eletre door het leven gaan. Daarmee speelt de constructeur niet alleen in op zijn zuiver elektrische aandrijflijn, maar houdt het ook de traditie in stand van Lotus-namen met een ‘E’.

Voor zij die al begonnen te vrezen dat Lotus zijn eerste elektrische SUV écht ‘Type 132’ ging noemen, bieden de Britten nu verlossing. In de plaats spelden ze de nieuwkomer namelijk de naam ‘Eletre’ op, waarmee het revolutionaire model toch mooi weet aan te sluiten in het eeuwig allitererende rijtje van pakweg de Esprit, Elise en Exige.

Tegendraads of terecht?

Lotus stelt zijn Eletre aan de wereld voor in de avond van 29 maart, en vanaf dan moet een nieuwe toekomst voor de constructeur ingaan. Bij de onthulling van de Emira beloofden de Britten namelijk al dat het hun allerlaatste model met een verbrandingsmotor zou worden, dus vanaf nu schuilt onder de kap van elke Lotus minstens één elektromotor. Dat begint dus bij deze sportief gelijnde SUV, waar we stiekem al een paar patenttekeningen van wisten op te pikken.

Lotus Eletre gelekt 2022

Naast deze hoogpotige zou de constructeur in de komende jaren ook nog een vierdeurs coupé en een tweede SUV op stroom voorstellen. Ook een elektrische supercar zit in het verschiet, maar daarop is het wachten tot 2026. Dat klinkt allemaal wat tegendraads voor een fabrikant van vederlichte sportwagens, maar de zoon van oprichter Colin Chapman verzekerde ons al dat zijn vader de nieuwe modellen best oké zou gevonden hebben. Vel morgen, bij de onthulling, gerust je eigen oordeel…

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités