Lotus plaagt met elektrische supercar voor de (verre) toekomst

Lotus Type 135 teaser 2022

Dat Lotus ook in zijn zuiver elektrische toekomstbeeld zijn kleurrijke geschiedenis niet zomaar opgeeft, dat blijkt uit een nieuwe teaserafbeelding. Daar tonen de Britten namelijk het silhouet van een supercar op stroom, en dat lijnenspel doet denken aan één van de iconen van het merk.

Voor zij die het nieuws even gemist hebben: Lotus, fabrikant van vederlichte sportwagens volgens grootvader Colin Chapmans recept, stapt binnenkort over op zuiver elektrische auto’s. Daartoe nam de constructeur al afscheid van zijn Elise, Exige en Evora en stelden ze met hun nieuwe Emira even geleden hun allerlaatste model met een verbrandingsmotor voor. Nu zet Lotus die toekomstvisie kracht bij met een teaserafbeelding van een elektrische supercar.

Even geduld

Het persbericht had eigenlijk als doel om een samenwerking tussen de autoconstructeur en accuproducent Britishvolt bekend te maken, maar het is vooral de simpele schets bovenaan het bericht die Lotus-fanaten wereldwijd over hun toeren laat gaan. Daar laat het merk namelijk het silhouet van zijn eerste elektrische supercar zien, en dat vertoont een aantal hints naar iconische Lotus-modellen van weleer. Zo doet de wigvorm vrijwel meteen denken aan de Esprit en herkennen we in de geknikte achterpartij zelfs een vleugje Lotus Europa. Als we de eerder onthulde toekomstplannen er even op nakijken lijkt het hier om de ‘Type 135’ te gaan, waar trouwens ook Alpine zijn eigen interpretatie van zou krijgen.

Lotus EV teasers 2021

Indien bovenstaande schets echt die ‘Type 135’ toont, dan betekent dat echter ook dat we niet te hard van stapel mogen lopen. Dit is namelijk de allerlaatste van de vier nieuwe EV’s die in Hethel op de planning staan, en die zou pas in 2026 op de markt komen. Daarvoor krijgen we nog de ‘Type 132’, een elektrische SUV, en de ‘Type 133’, een vierdeurs coupé op stroom, te zien, gevolgd door — je raadt het al — de ‘Type 134’, die de vorm van een elektrische crossover zou aannemen. We hebben dus nog heel wat controversiële onthullingen voor de boeg vooraleer we deze elektrische Esprit-nazaat mogen bewonderen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws