Kia EV6 laadt sneller op bij koud weer dankzij software-update

Kia EV6 update snelladen 2022

Kia voorziet zijn EV6 van een software-update, en die komt net op tijd voor de winter. Nieuwe exemplaren zullen voortaan namelijk hun accu efficiënter kunnen voorbereiden op het laden, wat vooral bij lage temperaturen handig kan zijn. En als je het vriendelijk vraagt, installeert de dealer de update ook op je oudere EV6.

De winter komt eraan, en dat zal de elektrische rijder vast niet ontgaan zijn. Voorlopig zijn de temperaturen nog wel zacht maar zodra het kwik daalt, daalt de laadsnelheid van de gemiddelde EV gestaag mee. Dat weten ze ook bij Kia, waar ze toegeven dat hun EV6 bij temperaturen van 5 graden Celsius gewoonlijk geen 18 minuten maar wel 35 minuten nodig heeft om van 10% naar 80% accucapaciteit te gaan. Om dat tegen te gaan voorzien ze hun elektrische crossover net op tijd van een handige software-update.

Bijna 50% sneller

Zo zal de Kia EV6 voortaan in staat zijn om zijn accu te preconditioneren, wat inhoudt dat die zichzelf kan verwarmen tot de optimale temperatuur om het snelladen ook effectief zo snel mogelijk te doen verlopen. Ook Tesla’s doen dat bijvoorbeeld al, en het systeem zou bij Kia eveneens gebruik maken van de ingebouwde GPS. Zo zal de accuverwarming automatisch in actie schieten wanneer je een snellader als bestemming instelt, en de buitentemperatuur lager is dan 21° Celsius. Kia zegt dat je op die manier toch van 10% naar 80% zal kunnen laden in de gewoonlijke 18 minuten, wat een verbetering van bijna 50% betekent ten opzichte van een rondje snelladen in de kou zonder preconditioneren.

Kia EV6 Ionity 2022

De nieuwe update wordt standaard meegeleverd op Kia EV6’en en EV6 GT’s met ingang van modeljaar 2023, net als op de nieuwe Kia Niro EV. Niet getreurd indien je echter al een exemplaar op je oprit staan hebt, want Kia laat ook jou — letterlijk — niet in de kou staan. Zo kan je bij de dealer langsgaan om de software-update alsnog op je EV6 te laten installeren, ook al is die wat ouder.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités