Elon Musks grote mond is hoofdreden om je Tesla weg te doen, blijkt uit enquête

Tesla Model 3 survey 2023

Tesla’s verkoopcijfers scheren hoge toppen, maar dat heeft het merk blijkbaar niet helemaal te danken aan zijn CEO. Bloomberg heeft namelijk een enquête gehouden onder 7.000 Model 3-kopers, waaronder ook zij die hun auto weer verkocht hebben. Wat blijkt: dat deden ze het vaakst omdat ze zich stoorden aan Elon Musk.

Elon Musk wordt een steeds moeilijker figuur om te doorgronden, laat staan over te berichten. Enerzijds is hij zowat de stamvader van de bruikbare EV, want tot Tesla zich ermee ging moeien kwamen er bijna uitsluitend piepkleine stadswagentjes met te kleine accu’s en een design waar enkel een moeder van kon houden op de markt. Anderzijds heeft hij intussen zoveel mensen tegen de schenen geschopt met zijn uitspraken over de coronapandemie, Kanye Wests presidentiële pogingen of gewoon Tesla zelf dat we niet helemaal zeker zijn of Musks eigen moeder wel nog van hem kan houden… En wij zijn blijkbaar niet de enigen die ons wat verdeeld voelen over de man; vraag het maar eens aan de eigenaars van een Tesla.

”Stop met tweeten”

Persagentschap Bloomberg heeft namelijk een rondvraag gehouden bij 7.000 eigenaars en ex-eigenaars van een Tesla Model 3, en het resultaat is best frappant. Zo gaven zij die hun Tesla inmiddels hadden verkocht niet de kwaliteit of de functionaliteit van de auto op als belangrijkste reden, maar vooral het feit dat ze het niet eens zijn met de uitspraken van topman Elon Musk. Dat puntje was namelijk goed voor 21,5% van de antwoorden, en de kwaliteit of service stond op de tweede plaats met 18,7% van de antwoorden. Elders in de enquête bleek dat in totaal 91% van zij die als volgende auto geen Tesla meer zouden kopen negatieve gevoelens had ten opzichte van de CEO. Hou daarbij echter wel in het achterhoofd dat zo’n 70% van de respondenten afkomstig was van de VS, en daar zijn Musks uitspattingen misschien nog niet iets meer een hot topic dan bij ons.

Tesla Model 3 survey 2023

Er hoort echter nog een belangrijkere kanttekening bij deze resultaten, want die groep die geen nieuwe Tesla meer zou overwegen is relatief klein. Zo gaf bijna 75% van de respondenten aan zonder verpinken opnieuw een auto van de Amerikaanse constructeur te kopen. Bovendien bleek dik 90% tevreden tot heel tevreden met de prestaties, het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid van de Model 3 en heeft 85% nog steeds een positieve mening ten opzichte van Tesla als merk… Ze zouden gewoon nog tevredener zijn als Musk zich wat meer zou inhouden, want precies de helft van alle bevraagden liet weten dat de man beter zou stoppen met tweeten.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
andre123 14:46
Portrait de andre123

ik heb die vent zijn beloftes en grote mond niet lang vertrouwd...
in de beginjaren leek het allemaal rozegeur en maneschijn,maar al snel kwamen de leugens en manipulatie bovendrijven.
ik vertrouw die praatjesmaker voor geen haar en spendeer en dan ook geen geld aan!

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités