Getunede Lamborghini Countach is de nachtmerrie van menig purist

Liberty Walk Lamborghini Countach 2024

De Lamborghini Countach is een icoon en van iconen blijf je beter af, niet? Wel, daar hebben ze bij het Japanse Liberty Walk misschien wel een andere kijk op. Zij haalden namelijk een exemplaar van de klassieke, Italiaanse supercar in huis en deden ermee wat ze het beste doen: hem tunen.

Dat de Japanse tuner Liberty walk niet vies is van een beetje controverse, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Zo pakten ze een dik jaar geleden al uit met een aanzienlijk verlaagd en versleuteld exemplaar van de legendarische Ferrari F40 en zoals je je wel kan voorstellen, liet dat de gezamenlijke autowereld niet onberoerd. Na zo’n gemengde feedback zullen ze hun lesje dus wel geleerd hebben, zou je dan denken, maar niets blijkt minder waar.

Geen half werk

Op het Tokio Auto Salon heeft Liberty Walk namelijk het doek getrokken van zijn nieuwste projectje en dat is er eentje waar de purist vast nog kwader van wordt. Zo kozen de Japanners deze keer de minstens even iconische Lamborghini Countach als vertrekpunt, en werd die ook nog eens aanzienlijk ingrijpender aangepast dan die Ferrari van een jaar terug. Reken bijvoorbeeld op enorme wielkastverbreders waar een setje dikke wielen dieper dan ooit in zitten dankzij een flinke verlaging. Verder krijgt de Countach een compleet andere voorbumper met een tafelblad van een splitter eronder en een bizar ogende diffuser achteraan. Het plaatje wordt afgewerkt met een knoert van een spoiler die zoals bij echte racewagens aan het chassis gesleuteld zit, dus je kan Liberty Walk er op zijn minst niet van beschuldigen half werk geleverd te hebben.

Liberty Walk Lamborghini Countach 2024

Op motorisch vlak delen ze geen details, al kunnen we ons wel voorstellen wat er tussen die twee assen ligt. Aan de luchthappers te zien is Liberty Walk namelijk vertrokken van een ’25th Anniversary Edition’ van de Countach die — stel je voor — nog zeldzamer is met zijn oplage van 657 stuks. Die beschikte over een 5.2-liter V12 met 455 pk dus de kans is groot dat die onaangeroerd blijft. Liberty Walk gaat zelf maar één exemplaar van deze Countach bouwen, dus misschien stelt dat je gerust… Al dient dit ene exemplaar natuurlijk wel als showmodel om Countach-eigenaars te overtuigen om deze aanpassingen voor hun eigen auto te kopen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités