Officieel: Ford Transit Connect plug-inhybride haalt 110 kilometer op stroom (2024)

Ford Transit Connect PHEV 2024

Ford heeft er een nieuw busje bij, al is het misschien ingewikkelder dan dat. Zo is deze Transit Connect de bestelversie van de Tourneo Connect die we al langer kennen, en dat is op zijn beurt een Volkswagen Caddy met een andere neus… Al is er wel één iets helemaal nieuw aan deze Ford: een plug-inhybride aandrijflijn!

Volkswagen en Ford zijn tegenwoordig twee handen op één buik, vooral als het op hun bedrijfsvoertuigen aankomt. Zo zijn de nieuwe Amarok en de Ranger pick-ups onderhuids nagenoeg identiek en wordt de nieuwe Volkswagen Transporter straks stiekem een Ford Transit/Tourneo Custom met een eigen frontje. Bij de Transit/Tourneo Connect is het dan weer andersom, want die is gebaseerd op Volkswagens Caddy… En toch mag de Ford als eerste uitpakken met een primeur in het segment van de compacte bestelwagens.

Volkswagen volgt

Ford heeft namelijk eindelijk het doek getrokken van de nieuwe Transit Connect — inderdaad, twee jaar na de onthulling van diens personenversie, de Tourneo Connect. De bestelwagen was het wachten echter waard, want naast de gewoonlijke diesels wordt hij meteen ook onthuld met een plug-inhybride aandrijflijn. Die combineert een 1.5-liter benzinemotor met een elektromotor voor een totaal van 150 pk en 330 Nm koppel. De accucapaciteit mogen we nog niet weten, maar Ford belooft dat je er maar liefst 110 kilometer elektrisch mee moet kunnen rijden en je tussendoor zelfs kan snelladen tot 50 kW. Verder blijft de laadruimte van zowel de korte als de lange variant ongewijzigd, en mag de PHEV amper 50 kilogram minder meenemen dan een dieseltje voor een totaal laadvermogen van 770 kilogram.

Ford Transit Connect PHEV 2024

Dat zijn dus meteen geen verkeerde cijfers voor de eerste compacte bestelwagen met een plug-inhybride aandrijflijn, maar deze Ford blijft vast niet lang alleen. Zo is het maar logisch dat technische tweeling Volkswagen Caddy straks eveneens op zo’n PHEV-variant getrakteerd wordt en inderdaad: daar hintten de Duitsers eerder ook al eens naar. Bovendien verwachten we dat deze stekkerversie ook doorstroomt naar de personenversies van zowel de Caddy als de Transit Connect — in dat laatste geval dus beter bekend als de Tourneo Connect.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
David 17:20
Portrait de David

110 km is al de moeite... ideaal voor een bedrijfswagen. Nu nog de prijs

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités