Officieel: Porsche 911 (2012)

Update: Extra beelden - Hij viert zijn 48ste verjaardag dit jaar, en volgens Porsche is hij nog nooit zo jong geweest als vandaag. De beelden lekten dan al wel eens uit, het hele verhaal met bijpassende beelden doen ze vandaag pas uit de doeken.

De nieuwe 911 krijgt een iets grotere wielbasis en is daarmee opnieuw wat groter, exact 100 millimeter om correct te zijn. De wagen staat ook iets lager op de grond, zo'n 11 millimeter. Dat in combinatie met bredere sporen zorgt er voor dat de Carrera nu nog beter op de baan moet kleven. Voor die betere handling zorgt ook een nieuwe achteras en nieuwe software die de elektrische besturing voelbaar moet verbeteren. Verder is er voor het eerst het Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) active roll stabilisation system beschikbaar op de Carrera S. Dat systeem zorgt ervoor dat de wagen minder overelt in de bochten en dus steeds in juiste positie op de baan blijft staan.

De nieuwste generatie 911 wordt vervaardigd uit een gloednieuwe aluminium/stalen constructie die daarmee 45 kilogram uit de weegschaal haalt. Porsche zet dat gewichtsverlies kracht bij door ook de aerodynamica aan te passen. Zo werden de zijspiegels onder de zijraam en dus op de deur geplaatst, daar waar ze vroeger in het uiteinde van de raam zelf werden gemonteerd. Een voordeel op vlak van aerodynamica, zo luidt het bij Porsche. Verder merken we uiteraard de nieuwe lichtunits op, die nu iets strakker over de breedte worden uitgespeeld.

Onder de kap schuilt er een 350 pk sterke 3.4 boxer die je optioneel met PDK kan verkrijgen. Die zou gemiddeld 8,2 liter verbruiken, dat is 1,6 liter minder dan de vorige 911. Het is evenzeer de eerste Porsche die de CO2 uitstoot onder de 200 g/km kan houden met 194 g/km aan CO2. De Carrera S krijgt de 3.8 liter boxer onder de kap met nu 400 pk, dat is 15 pk extra. Kies je voor de PDK versnellingsbak dan ligt je verbruik 14% lager dan zijn voorganger met nu 8,7 liter per 100 km/u. De CO2 uitstoot bedraagt 205 g/km.

De meest interessante cijfers zijn uiteraard de sprintchrono's. Want de nieuwe Carrera S met PDK doet zijn sprintje in niet minder dan 4,3 seconden. Duwde je het Sport Plus knopje in alvorens de pedaal te vloeren, dan haal je de 100 km/u grens in 4,1 seconden. De standaard Carrera, eveneens gekoppeld aan een PDK versnellingsbak, doet zijn sprint zonder sportknop in 4,6 seconden, en met sportknop in 4,4 seconden.

De nieuwe Porsche zal in Carrera trim voor 88.038 euro over de toonbank gaan in Duitsland, voor de Carrera S betaal je er 102.436 euro. Belgische prijzen zijn op het moment van schrijven nog niet bekend. De nieuwe 911 staat vanaf 13 september op de IAA in Frankfurt.

Derniers articles publiés

Commentaires (5)

Laisser un commentaire
Pieter Aertgeerts 11:03
Portrait de Pieter Aertgeerts

Qua uiterlijk een serieuze verbetering vind ik. Ben fan van de nieuwe lichtunits, knappe ledjes achteraan.

Pieter Aertgeerts 23:27
Portrait de Pieter Aertgeerts

Voor de geïnteresseerden, de catalogus en prijslijst is op volgende link beschikbaar (PDF) http://www.porsche-stuttgart.de/portal/pics/artwork/991/911Katalog.pdf

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités