Maserati wil binnen drie jaar 10 keer meer verkopen dan vandaag

De heren bij Maserati hebben er zin in. Tijdens het salon van Genève spraken ze met het blad Automotive news en maakten ze bekend hun verkoopcijfer te willen vertienvoudigen. Vorig jaar verkocht Maserati 6.159 wagens, in 2015 wil ze dat cijfer zien groeien tot 55.000 à 60.000 wagens per jaar. Om op amper drie jaar tijd 50.000 wagens meer te gaan verkopen, dat moet je serieus uit je pijp komen, en dat lijken ze bij Maserati wel te beseffen. Als eerste zullen er 250 dealers wereldwijd bij komen, daarmee verdubbelen ze het huidige aantal tot een totaal van 500 dealers. Het meerendeel van die nieuwe dealers zouden tegen het einde van 2012 operationeel moeten zijn.

Maar extra dealers inzetten is niet voldoende, er moeten ook nieuwe modellen komen. Zo zal er allereerst een nieuwe Quattroporte komen in januari 2013. Niet veel later, in de lente van 2013, zullen ze een nieuw instapmodel lanceren. Momenteel gaan de geruchten dat die Levante zal gaan heten. De instapper zal gebaseerd zijn op de Chrysler 300 maar zou een compleet nieuwe ophanging en Maserati/Ferrari motoren onder de kap krijgen. De prijs zal vermoedelijk rond de 55.000 euro schommelen.

Als derde model komt het merk met de drietand met een SUV. De Maserati Kubang werd ons vorig jaar in Frankfurt in zijn conceptvorm getoond, maar zou binnen twee jaar productierijp moeten zijn. In 2014 zal de, op de Jeep gebaseerde, SUV zijn hoge verwachtingen moeten gaan inlossen. De Kubang zal geproduceerd worden in Detroit.

Via Automotive News

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités