Nieuwe Renault Clio R.S. kost in België 25.480 euro

Nieuwe Renault Clio R.S. kost in België 25.480 euro

De prijzen van de Clio IV waren al een tijdje bekend. Maar nu krijgt ook de R.S.-versie een prijs opgekleefd.

25.480 euro is de basisprijs van de Clio IV R.S. Dat betekent een stijging van 1.430 euro tegenover het vorige RS-model dat voor minimaal 23.050 euro bij de dealer buitenging. Toch moeten we de prijsverhoging nuanceren, want de nieuwe Clio RS heeft een EDC automatische versnellingsbak en kan over vijf deuren beschikken, een optie waarvoor je bij andere merken moet bijbetalen. Daar komt nog eens bij dat je met de 1.6 TCe motor een stuk minder brandstof zou moeten verbruiken dan met de oude atmosferische 2.0.

Ter vergelijking: een vijfdeurs Volkswagen Polo GTI met DSG7 automaat en een 1.4 TSI met 180 pk kost 24.260 euro. De Opel Corsa OPC krijgt een 1.6 Turbo met 192 pk en kost 23.800 euro. De Corsa OPC beschikt slechts over drie deuren. De driedeurs Peugeot 208 GTI kost in basisversie 23.100 euro. Daarvoor krijg je een 1.6 met 200 pk. Ook deze is niet beschikbaar als vijfdeurs.

Alle vermelde prijzen zijn Belgische prijzen

Edit: De tab in de Belgische Renault-configurator werd intussen alweer weggehaald. De prijslijst die we op het salon meenamen geeft dan weer een prijs van 24.950 euro op.

Derniers articles publiés

Commentaires (8)

Laisser un commentaire
Yvesw 22:18
Portrait de Yvesw

De nuance valt hier ook te maken dat de Clio R.S. niet bestaat als driedeurs. Spijtige zaak...
Spreek voor mij de meerprijs niet goed, 'tis de keuze van Renault om dit te doen. Al kan je niet ontkennen dat je veel bang for your buck krijgt :-)
Nu nog hopen dat die EDC automatische bak voor leuke ritjes kan zorgen...

Yvesw 15:39
Portrait de Yvesw

Gegevens vind je hier terug ;-)
Reken op 200pk uit de 1.6 turbo en 240nm :-) Als bonus zou hij 2l minder per 100km verbruiken dan de vorige RS.
Afmetingen blijven zo goed als dezelfde van de reguliere Clio.

Yvesw 16:34
Portrait de Yvesw

Die gegevens zijn inderdaad nog niet beschikbaar naar mijn weten. Op de Franse Renault site staat de Clio R.S. er niet eens op.

Over de cijfertjes kan je inderdaad wat speculeren. De vorige Clio R.S. deed de 0-100km/u in 6,9 seconden. Er van uitgaande dat de nieuwe sneller is (evenveel pk maar meer koppel), lichter is en over een betere versnellingsbak beschikt zal die er wel enkele honderden van afsnoepen (lees: rond de 6 seconden, maar er niet onder).

Het verbruik ligt 2 liter lager dan bij de vorige, dus dat zal rond de 6 à 7 liter (reëel waarschijnlijk eerder richting de 8) liggen.

Vorige R.S. model nam 3 centimeter aan weerszijden toe en de spoorbreedte nam met 5 centimeter toe tegenover de regulier Clio, dit model zal wel in dezelfde range liggen.

Meer kan ik er ook niet over vertellen :-p

Sven 12:20
Portrait de Sven

De tab in de Renault-configurator werd intussen alweer weggehaald. De prijslijst die we op het salon meenamen geeft dan weer een prijs van 24.950 euro op...

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités