Officieel: Peugeot 208 GTi en 208 XY

In Genève stonden de twee nog broederlijk naast elkaar als concept cars, in Parijs zullen de productieversies van de 208 XY en 208 GTi te zien zijn. Met de 208 GTi wil Peugeot een icoon terug tot leven brengen, de referenties naar de 205 GTi zijn dan ook nooit ver weg. Verchroomde ruitlijsten, een GTi-badge naast de zijruit en rode accenten doen menig veertiger terugdenken aan die legendarische 205 GTi. Toch is de 208 GTi van deze tijd, met zijn 200 pk sterke 1.6 THP. Die levert verder nog 275 Nm en trekt in 7 seconden van 0 naar 100 km/u.

De CO2-uitstoot bedraagt 145 g/km. Om de komst van de 208 GTi te vieren bouwt Peugeot een beperkte serie met Blanc Nacré Satin lakkleur, 17 inch velgen in Onyx zwart en een rode rand. De onderste spijl van het radiatorrooster draagt de Franse vlag en binnenin wordt hij uitgerust met navigatie- en HiFi-systeem.

Officieel: Peugeot 208 GTi en 208 XY

Waar de 208 GTi visuele accenten met een gepeperde motor combineert, trekt de 208 XY vooral de kaart van comfort en luxe. De spoorbreedte werd groter (+10 mm vooraan, +20 mm achteraan), sideskirts en wielkastverbreders vonden hun weg naar deze chique 208. Verder krijgt hij nog een specifiek radiatorrooster en zijn verschillende onderdelen voorzien van paarse accenten die passen bij de nieuwe Purple Night lakkleur. Binnenin zien we een 'schemerachtige sfeer', met aparte wijzerplaten die met chroom omrand werden. De stiknaden lopen opvallend over het dashboard, versnellingspook en volnerflederen zetels. De 208 XY beschikt over een uitgebreid pakket aan technologie, zoals de boordcomputer met touch screen, het Park Assist systeem, dynamische bochtverlichting, alarm, de verwarmbare zetels, glazen panoramadak met randverlichting, de automatische airconditioning met twee zones en de snelheidsregelaar/-begrenzer.

Officieel: Peugeot 208 GTi en 208 XY

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Wim 09:40
afbeelding van Wim

ben eens benieuwd hoe dat rijdt, aan de pk's zal het qua beleving al niet liggen :)

kim 13:55
afbeelding van kim

de gti besteld of xy ?

duckje 16:26
afbeelding van duckje

ik vind het er allemaal niet zo erg speciaal uitzien.

Mesoerrie 18:37
afbeelding van Mesoerrie

Hmm die GTI is toch ook dat niet eigenlijk.
Het is wel een mooi ontwerp maar, blijft imo er te verwijfd uitzien op de een of andere manier...

Kevin 09:40
afbeelding van Kevin

Ze konden zoveel doen om er een toffe GTI van te maken, maar er veranderd niet veel aan de spoilers, bumpers en dergelijke.. spijtige zaak!

Kim 13:53
afbeelding van Kim

heb vorige maand de XY 155PK besteld , normaal zou ik hem eind mei hebben, het wachten duurd lang zenne. heeft er iemand ervaring met de JBL inst. ? heb deze er ook bijgenomen, hopelijk speeld dit wat deftig.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws