Rij-impressie: Nieuwe Renault Clio TCe 90 & dCi 90

2012 Renault Clio IV

In 1990 komt de eerste Renault Clio op de markt. Met succes wist de kleine rakker het merk de nodige boost te geven die nodig was om er weer bovenop te komen. Acht jaar later stond zijn opvolger klaar, opnieuw een groot succes dat het B-segment voorzag van de maatstaf. Met de derde generatie (sinds 2005) erbij verkocht Renault 12 miljoen Clio’s. De laatste jaren komen er alsmaar meer concurrenten bij en met deze vierde generatie hoopt Renault nog meer van het marktaandeel voor zich te krijgen.

Je had het misschien al gezien op onze Facebookpagina dat we deze Clio niet bij ons hebben getest maar in de prachtige streek rond Firenze. Bij aankomst stond er behalve het zeer goede weer ook een bende Clio’s ons op te wachten. De rode werden voorzien van 1.5 dCi’s en de gele van de nieuwe 0,9 tCe motoren, beide zeer interessante motorisaties. We kozen voor het rode exemplaar en vertrokken voor een prachtige rit van om en bij de 210 kilometer. Stadsverkeer, autosnelweg en natuurlijk de vaste portie heuvels en valleien. Deze rij-impressie zullen we van start gaan met wat voor beide wagens hetzelfde is...

Nieuwe Renault Clio

Het uiterlijk... wat een verschil! In een babbel met de linkerhand van Laurens van den Acker blijkt dat hij zich volledig kon laten gaan. Natuurlijk was het DeZir-concept een grote bron van inspiratie. Dat zie je bijvoorbeeld terug aan de kont van de Clio. De designers konden ook “verborgen” handgrepen voor de achterportieren toepassen en zo krijgt iedereen zijn zin mét een goed resultaat. Het design rond de nieuwe Clio valt in de plooi met de rest: Een groot logo vooraan, centraal geplaatst. Qua afmetingen is de Clio groter geworden; 24 mm breder, 35 mm langer en wel 45 mm lager. De clio ziet er sportief uit. Zelfs een standaard wagen mag er zijn. Duidelijk sportief door de kleine opening tussen de wielkast en de banden en de wielen die zo goed als “flush” staan met de wielkast.

Het interieur is ook radicaal onder handen genomen. De vorige Clio was op dat vlak zeker niet de modernste, jeugdigste of friste. Dat is allemaal verleden tijd. Zo zien we een strakke wijzerplaat en voor zijn segment mooie materialen, de radio/navigatie is in tablet-stijl mooi ingewerkt. Hou wel even in gedachten dat “looks before quality” staan in deze Clio. Dat kregen we bijna letterlijk te horen op een vraag over het interieur.

Om helemaal mee te zijn met zijn tijd staat hier één woord centraal: Personalisatie. Je kan kiezen uit vijf thema’s voor het exterieur, enkele dak-stickers, kleuren voor de velgen, zeven kleurencombinaties voor het interieur en vier uitrustingspakketten. In principe zou geen enkele Clio dezelfde worden maar de creativiteit van de mensen is niet altijd even ongebreideld. Daarom lanceerde Renault ook de “onmisbare” Clio Configurator voor op de iPad. Elke concessie zal trouwens over een iPad beschikken waarmee ze de klanten met wat extra flair een nieuwe Clio kan laten samenstellen. Een gehypte optie is het R-Link systeem. Een Android gebaseerde multimedia/navigatie waar men allerlei applicaties kan voor downloaden. Het systeem was niet aanwezig voor een test maar echt aantrekkelijk lijkt het ons niet. Net zoals het Bass Reflex systeem, dat is een vrij waardeloos detail dat de luidsprekers zou moeten opwaarderen. Niets van te merken.

Nieuwe Renault Clio

Het comfort in de Clio’s is er op achteruit gegaan. Voor de sportieve rijder is er geen enkel probleem maar hou je van een zachte rit dan gaat de Clio je teleurstellen. Dit door een hard afgeveerd onderstel en harde zetels. Achterin heb je het niet beter. De zitbank staat redelijk ver naar voor en beenruimte is vrij schaars. De kofferruimte is met zijn 300l zeker niet klein. Aan je veiligheid is natuurlijk ook gedacht, de Clio 4 scoort hier natuurlijk 5 NCAP sterren en de “best in class” sticker.

 Nieuwe Renault Clio

Het aangenaamste en sterkste punt is het rijgedrag van de Clio. De auto werd enorm verbeterd op dat vlak (in het achterhoofd houdende dat dit totaal geen sportieve versie is). Doordat hij breed en laag op zijn poten staan is de wegligging zeer goed. Hij heeft zelden last van onderstuur, zelfs met de suffe eco-bandjes. Overhellen doet hij ook niet. De schokdempers en veren zijn ook perfect afgestemd op een scherpe besturing, de recovery-tijd is minimaal. Op de autosnelweg doet hij het goed maar de vreugde wordt een tikkeltje gedrukt doordat er toch wat windruis de cabine binnendringt.

Nieuwe Renault Clio

De Clio is voorzien van drie nieuwe motorisaties. De Energy TCe90, een turbo drie cilinder motor met 0,9l inhoud. Die is goed voor 90 pk en een maximum koppel van 135 Nm. Dat koppel is goed en vooral vroeg voelbaar. Hij klinkt zelfs tamelijk agressief. Een stapje hoger is de TCe120. Dat is een, je raad het al, 120 pk sterke viercilinder met 190 Nm. Pluspunt is dat deze motor altijd gekoppeld is een een EDC gerobotiseerde versnellingsbak. Rij je liever met een diesel dan krijg je nog meer waar voor je geld. De dCi90 is voorzien van 220 Nm. Die hoor je wel iets harder werken maar is qua rijplezier zeker niet verbonden aan de diesel-minpunten. In zijn zuinigste vorm verbruikt deze slechts 3.2l bij een CO2 uitstoot van 83 g/km. Althans op papier. Wij deden ons best en geraakten slechts bij de 4.9l. Bij sportief rijden (Bergweggetjes, wat wil je nu Renault...) dan steeg het verbruik naar de 8,6 liter. Bij een meer gedetailleerde wegtest zullen we een iets exacter verbruik verkrijgen. Ook deze diesel is te combineren met de EDC-transmissie. Onze persoonlijke voorkeur gaat naar de 1.5 dCi, die kost je jaarlijks 208,43 euro aan rijtaks en heeft een BIV van slechts 61,50 euro.

De 0,9 TCe is zeker niet slecht, vooral voor je portefeuille! Beginprijs 14.300 euro. Testverbruik van slechts 4.5 liter, BIV slechts 61,50 euro, verkeersbelasting 92,27 euro. Een motor die je toch eens moet gereden hebben. Klein maar toch potent! (Gegevens onderaan horen bij de TCe90)

Met dank aan Renault BeLux

Specificaties

Motor

TCe90 0,9 drie-in-lijn

Vermogen

90pk

Koppel

135 Nm

Overbrenging

5 bak manueel

Aandrijving

voorwiel

Gewicht

1 084 kg

Topsnelheid

182 km/u

Prijs testwagen

€ 16 500.00

Prijs basismodel

€ 14 300.00

0 tot 100 km/u

12.20 sec

Gemiddeld testverbruik

4.50 L/100km

Min. kofferinhoud

300 L

CO2-uitstoot

104 g/km

BIV

€ 61.50

Rijtaks

€ 92.27

Auteur: Yannick
Reacties: 7 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Carlos 19:53
afbeelding van Carlos

Een terechte tegenstander voor de andere Franse kleine? De Peugeot 208.
Benieuwd naar het verschil!

Kenny 21:54
afbeelding van Kenny

In bepaalde aanzichten doen de lijnen me denken aan een mini-Scénic. Ik vind er zelfs een beetje Avantime in terug.

Op zich geen lelijke wagen, maar ik wordt er niet direct warm van, de 208 sprak (spreekt) me meer aan. Het interieur is ook knap, maar ze slaan de plank toch weer dik mis wat betreft kwaliteit heb ik zo het gevoel. Net alsof ik de onderdelen al zie piepen en kraken...
En waarom gebruiken ze nu weer diezelfde versnellingspook? Die draait nu al 2 generaties mee, begot! Mocht die nu nog fijn aanvoelen...

Wim 10:34
afbeelding van Wim

vanbuiten weer een knappe wagen, maar waarom die LEDjes :) Benieuwd hoe dit rijdt.

Mark 11:18
afbeelding van Mark

Leuk wagentje.

Maar het BIV bedrag wat jullie meegeven klopt niet.

Diesel: +/- 350 euro
Benzine: +/- 40 euro
Zie link.

https://belastingen.fenb.be/vfp-portal-pub2-web/simulatieVerkeersbelasti...

Kevin 17:26
afbeelding van Kevin

heel leuk autootje, heb hem in de showroom al van dichtbij bewonderd. helaas nog geen testrit mee gedaan. Misschien later wel ;) ben er wel is benieuwd naar

MichelAngelo 17:49
afbeelding van MichelAngelo

klopt... maar een pook die goed aanvoelt...
moet verschillen van man tot vrouw...
voor mannen vind ik, Kenny, dat we een gat in de markt moeten vullen met de nieuwe, superfijn aanvoelende 'Clitpook' in de volksmond ook wel de doospook of de muisbuis genoemd... het geheel is simpel: een minipookje, bedienbaar met middenvinger, helemaal verborgen in een alcantara, gerimpelde hoes, ook wel bekend als 'de poeshoes' bereikbaar via dat vlugge vingergevoel, desgewenst met wat glijmiddel voor sportief schakelen... voor vrouwen moet er al bij al niet teveel gewijzigd worden voor hun prettig aanvoelende 'paalpook'... enkel een ander covertje, zoals bij ne GSM... met misschien een kleine verrassing wanneer vrouw succesvol en zonder tandengeknars de zesde versnelling bereikt, een kleine verfrissing die haar mond bereikt via een goedgemikt ruitensproeisysteem ingewerkt in die paalpook.

MichelAngelo 17:55
afbeelding van MichelAngelo

OT: yep... de nieuwe Clio lust ik wel... voor een keer kan ik zeggen dat ik hem persoonlijk zowel achteraan, vooraan als zijkanten smaakvol vind... interieur is ... wat je zou verwachten van een clio he...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws