Lamborghini Urus krijgt nog geen productiestart

03-lamborghini-urus-concept-monterey

De Urus werd voorgesteld als concept tijdens het salon van Shanghai in 2012 en sindsdien werd de heuse Lamborghini SUV regelmatig geteased . Maar gaat hij nu kunnen besteld worden en wanneer?

De CEO van Lamborghini, Stephan Winkelmann, heeft gezegd dat als er een nieuw model in het gamma van het merk komt, het een SUV zal zijn.

Dat ze hiermee flink aan het werk zijn wisten we al sinds de conceptfoto's uit 2012 maar tot hiertoe is er nog geen witte rook opgestegen.

Lamborghini heeft op dit moment de Aventador en Huracan in de cataloog staan, en er is honger naar een breder doelpubliek, zo blijkt.

"Als er een derde model in het gamma komt, moet het een SUV zijn" volgens de CEO omdat dit op het moment een groeiend segment op de markt is.

Het is niet de eerste keer dat Lamborghini zich in het SUV segment waagt, maar deze keer zou het niet een Rambo-benzine-tank zijn zoals de LM002 wel was. Als de Urus het tot productie schopt dan komt deze voornamelijk als een soort Porsche Macan concurrent en gaat hij van bij aanvang een hybride-hart met zich meedragen. Verrassend wel, maar de Urus zou een high seller moeten worden, waarbij de nadruk minder op performance zou liggen om zo het doelpubliek alleen maar groter maken.

Voorlopig blijft het dus nog even afwachten wanneer het merk met de stier het licht voor productie dan eindelijk op groen zet.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités