Stop met dromen: dit is de Mercedes-AMG die je wél kan betalen

Mercedes-AMG e-Scooter 2023

We kennen het gevoel: je wil dolgraag een Mercedes-AMG maar zelfs hun goedkoopste auto is je net te duur. Dan hebben de Duitsers nu een oplossing voor jou, want dit is de Mercedes-AMG E-Scooter… En zoals je van een AMG-variant verwacht, kost die weer iets meer dan het verwante Mercedes-model.

Sla je tegenwoordig de catalogus van Mercedes’ AMG-afdeling open, dan heb je maar beter een goed overzicht van je spaarrekening bij de hand. De budgetvriendelijkste nieuwe auto die de sportievelingen namelijk aanbieden is de A 35 hothatch, en daarvoor moet je al dik 60.000 euro over hebben… Tenzij het wat minder snel mag, wel te verstaan, want dan heeft Mercedes-AMG iets veel goedkopers in het gamma.

AMG met Microlino-genen

Dit is namelijk de Mercedes-AMG E-Scooter, en dat is zoals de naam al doet vermoeden een elektrische step. Het gaat hier echter niet zomaar om een step, maar wel eentje met een matzwarte AMG-bestickering waar de gemiddelde GT 4 Door-eigenaar van staat te kijken. Die stickers en een iets aangepaste basis zijn dan wel de enige verschillen met de reguliere Mercedes E-Scooter — want inderdaad: zoiets bestond ook al. Zo blijft het vermogen gelijk met 500 Watt, net als de topsnelheid van 20 km/u. Doe je het rustig aan, dan moet je wel 40 kilometer uit de accu halen terwijl je AMG-step het in de verplichte sportmodus voor bekeken houdt na 25 kilometer.

Mercedes-AMG e-Scooter 2023

Wat moet je dan bijleggen voor dit exemplaar met AMG-inspiratie? 200 euro om precies te zijn, want er circuleert een prijs van 1.399 euro voor deze Mercedes-AMG e-Scooter. De reguliere Mercedes-variant houdt het dan weer op 1.199 euro, maar ook dat kan stiekem nog goedkoper. De tweewielertjes worden namelijk stuk voor stuk gebouwd door het Zwitserse Micro — ons welbekend van de guitige Microlino — en een regulier exemplaar kost daar hoogstens 1.099 euro… Maar goed, dan kan je wel niet zeggen dat je dagelijks een Mercedes-AMG rijdt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités