Skoda Roadiaq: negende studenten-Skoda is kampeer-EV

Skoda Roadiaq (2023)

De 29 Skoda-studenten die dit jaar een auto mochten ontwerpen en verbouwen, hebben hun eindwerk voorgesteld: dit is de Skoda Roadiaq, een kampeerversie van de Enyaq iV.

De designschetsen gaf Skoda vorig trimester al vrij, maar met de zomervakantie voor de deur is het tijd voor het eindwerk. Naar goeie jaarlijkse gewoonte lieten de Tsjechen ook nu weer een hele klas studenten los op een van hun producten, om met een originele creatie op de proppen te komen. Daar zijn de 29 studenten van de Skoda Vocational School met deze Roadiaq alvast in geslaagd.

Skoda Roadiaq (2023)

Digital nomad

Zoals de designschetsen eerder al aangaven, is deze negende unieke creatie een kampeerversie van de Enyaq iV geworden, maar met een uitwerking voor de – opgelet, marketingtaal incoming - digital nomad. De Roadiaq combineert immers een werkruimte en een leef- en kookruimte. Met permanente internetverbinding, 27-duimsmonitor en dockingstation en, zoals de tijdsgeest het wil, een heleboel gerecycleerde materialen.

Skoda Roadiaq (2023)

Off-grid overleven

Voor de conversie naar kampeerwagen was een volledig nieuwe dakstructuur nodig, en ook een andere achterklep. Daar kun je eventueel nog een tent aankoppelen, om de mobiele keuken onder te installeren wanneer je in slecht weer kampeert. Zonnecellen moeten je helpen off-grid te overleven, al kun je deze Roadiaq ook aan een gewone campingstekker koppelen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités