Studenten-Skoda: Enyaq iV als kampeer- en kantoorauto

Skoda Enyaq iV Student Car (2023)

De studenten van de negende Skoda Student Car hebben gesproken: move over, Volkswagen California!

Al sinds 2013 geeft Skoda les. Aan de Skoda Vocational School in Mlada Boleslav, de thuishaven van het Tsjechische merk. Elk jaar laat Skoda ook zien wat de designers in opleiding hebben ontworpen. Daardoor kregen we al heel wat one-off Skoda-modellen te zien, gaande van de Afriq (een rallyauto die vocht omzet in drinkwater) vorig jaar, tot de Element (een elektrische Citigo-strandbuggy) uit 2017. Dit jaar schetsen 29 studenten aan de alweer negende Skoda Student Car.

Skoda Enyaq iV Student Car (2023)

Mobile office

Een naam heeft de azubi car nog niet, wel een uitgewerkt idee. Daarvan mogen we alvast de eerste schetsen bekijken, en het resultaat is veelbelovend. De studenten zijn de elektrische Enyaq iV namelijk aan het transformeren tot een heuse kampeerversie. Niet met uitklapbare daktent zoals de California, wel met een vaste constructie op het dak, heel wat opbergruimte en een matras achterin.

Dat is trouwens niet alles, want de Skoda Student Car op basis van de Enyaq iV moet daarnaast ook als mobile office kunnen dienen. Met de hulp van het Skoda-designteam moet deze kampeer-Enyaq dit jaar nog worden uitgewerkt tot een effectief prototype.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws